Sant Fruitós de Bages disposa d'un carregador solar per a telèfons mòbils

21/03/2017 - 08:54

Aquest nou servei, que ha entrat ja en funcionament, es troba ubicat davant del Nexe-Espai de Cultura.

Sant Fruitós de Bages compta amb un carregador per a mòbils que treballa a partir d’energia solar. Aquest nou aparell es troba ubicat a l’entorn de l’edifici Nexe-Espai de Cultura ja que és un punt concorregut del municipi i on es realitza un gran gruix d’activitats.

El carregador és un model completament autònom que no necessita estar connectat a la xarxa elèctrica de subministrament ja que funciona únicament amb energia solar.

L’ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha instal·lat aquest servei gratuït per tal d’oferir un servei més a la ciutadania i alhora fomentar la sostenibilitat. Aquest aparell permet carregar de manera fàcil, còmoda i senzilla un smartphone o una tablet a la via pública sense necessitat d’estar connectat a la xarxa elèctrica.

El disseny del carregador solar està inspirat en un arbre. La seva estructura comença amb un cilindre de metall i una taula que rodeja el màstil. La part superior està formada per una estructura en forma de paraigües on s’hi troba el panell fotovoltaic. La base del dispositiu està fabricada amb acer inoxidable i compta amb 4 ports USB que permeten la carrega de 4 dispositius a la vegada.


 

Categories: 
Municipis: 
BagesSant Fruitós de Bages
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Butlletí