Sant Fruitos del Bages instal·la plaques solars fotovoltaiques a tres edificis municipals

Font: Ajuntament de Sant Fruitos del Bages

25/10/2018 - 11:56

Amb la finalització de les intal·lacions, l’Ajuntament fa un altre pas important en l’eficiència energètica i la sostenibilitat ambiental, en aquest cas cap a l’autoconsum energètic, havent instal·lat plaques fotovoltaiques a tres dels principals edificis municipals: Ajuntament, Biblioteca i Nexe-Espai de Cultura. S’han instal·lat 80, 126 i 92 mòduls solars a cada edifici respectivament, gairebé 300 mòduls en total.

Aquestes plaques fotovoltaiques permetran augmentar l’eficiència i reduir la despesa energètica del municipi, un pas més per potenciar l’ús d’energies renovables.

Es preveu que la instal·lació d’aquestes plaques comporti pe municipi un estalvi anual aproximat de 12.243 € (3.154,72€/any a l’edifici de l’Ajuntament, 5.859,27€/any a la Biblioteca i 4.229,47€ al Nexe-Espai de Cultura). En total s’espera que les plaques instal·lades generin una producció de més de 115.000 kWh cada any d’energia renovable 100 %.

La dada més rellevant és que en dies concrets com aquest passat dijous 20 de setembre, al centre del dia, s’ha registrat que els edificis municipals han pogut autoconsumir el 100% de l’energia sense necessitar connexió a la xarxa elèctrica.

Per a tenir informació dels consums s’ha instal·lat un monitor energètic amb un visor a les entrades dels edificis, per tal que els ciutadans puguin veure en temps real la generació fotovoltaica de les plaques solars, a cada edifici.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Article

Aquests premis destaquen les contractacions i els procediments de licitació més sostenibles, circulars i innovadors a nivell europeu

Article

Aigües de Reus ha presentat aquest dimarts, 12 de març el nou projecte de recuperació de la Bassa Nova, a l’entorn del passeig de la Boca de la Mina, que en breu es posarà a exposició pública i posteriorment es traurà a licitació per segon cop després que un primer concurs quedés desert a principi de 2023

Butlletí