Santpedor millora la recollida porta a porta amb material nou

Font: Regió 7 i Ajuntament de Santepdor

13/10/2017 - 09:07

L'Ajuntament de Santpedor reparteix 10.500 cubells i 75.000 bosses d'escombraries amb una campanya entre els veïns, gairebé 13 anys després d'haver començat a implementar el servei.

L´Ajuntament de Santpedor ha posat en marxa la campanya «Millorem el porta a porta», per substituir els cubells de recollida que utilitzaven fins ara els veïns per uns de nous, més nets i moderns. La iniciativa arriba gairebé 13 anys després de la implementació d´aquest servei al poble, que va ser un dels pioners a tot Catalunya.

L´objectiu és canviar tots els cubells per uns de nous que incorporen un sistema de lectura amb codi de barres, i a la vegada són més nets en la separació de la fracció orgànica a casa. El repartiment ja s´ha començat a fer des de La Nau de Cal Llovet, i són 10.500 cubells en total. En concret, se´n distribueixen 3.500 de color marró per a l´orgànica, i 3.500 de color gris per a la fracció resta. Així mateix, es reparteix un tercer cubell també de color marró, però reixat i de dimensions més petites que serveix per separar l´orgànica a casa. Es tracta d´uns cubells 'airejats', i el fet que siguin reixats permet que les bosses compostables on es posa la brossa s´airegin, i així s´eviten males olors. A més, i a diferència de les que s´utilitzaven fins ara, aquestes bosses compostables garanteixen que quan es treu l´orgànica es pugui aprofitar tot. En total, se´n repartiran 75.000.

La campanya es completa amb material que recorda com reciclar. S´han confeccionat 3.500 calendaris amb consells per penjar a la paret, díptics informatius, cartells, i imants en què es recorda què cal treure cada dia.

Santpedor va introduir el sistema porta a porta el desembre del 2004 «i això ens ha ajudat a tenir els carrers més nets i sense contenidors, de manera que hem aconseguit reduir pudors i millorar la sostenibilitat», segons ha posat de relleu l´alcalde, Xavier Codina. Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Josep Illa hi afegeix que, passat aquest temps, «és el moment de recordar què podem fer millor i incorporar noves tecnologies al servei de recollida. Per això hem engegat aquest projecte de millora».

La campanya es va posar en marxa fa deu dies, i els horaris per a la recollida del material són de dilluns a divendres, de 10 a 2, i de 2/4 de 5 a 2/4 de 9.


 

Categories: 
Municipis: 
BagesSantpedor

Relacionats

Article

Sant Fruitós de Bages aposta per l’art urbà i pel reciclatge. Des del més de maig, s’han instal·lat tres contenidors blaus destinats al reciclatge de paper i cartró, que es troben personalitzats.

Article

Nova àrea d’emergència, al Camí Dalt d’Alella / Marc Brugat Segalés

Medi Ambient de l'Ajuntament de Tiana ha repartit les noves targetes personalitzades que obren la nova àrea, ubicada al Camí Dalt d'Alella. Tiana recull la brossa selectiva porta a porta i disposa d'aquesta àrea per donar cobertura a les necessitats puntuals dels veïns i veïnes que no poden participar del servei en l'horari establert.

Article

El passat dilluns 7 de maig es va iniciar el servei de recollida porta a porta a Jorba i a Sant Martí de Tous. A Carme i Orpí es va iniciar al cap d’una setmana i aquesta setmana ha començat a Castellolí i El Bruc.

Butlletí