S’edita el plànol Bici Reus, amb informació dels carrils i els aparcaments per a bicicletes

18/05/2017 - 10:11

L’Ajuntament de Reus ha editat la guia Bici Reus que situa en un plànol els aparcaments per a bicicletes que hi ha a la via pública i als pàrquings municipals. El mapa també marca els carrils bici, els carrers de plataforma única i les vies preferents. Per últim, el desplegable incopora recomanacions de seguretat.

La guia s’ha editat en dos formats: en paper, amb una tirada de 2.500 mapes desplegables, i en format web, amb un espai propi a reus.cat on es pot descarregar el mapa complet de tot el terme municipal. Aquesta edició és una proposta de la Comissió especial per a la redacció del pla estratègic per a la mobilitat en bicicleta.

Aparcaments per a bicicletes: als pàrquings i a la via pública

Reus disposa d’aparcaments per a bicicletes a la via pública, especialment en equipaments municipals i educatius. Per descobrir les prop de 800 places instal·lades a la ciutat, es pot consultar el plànol amb els punts més destacats i la guia digital completa amb tota la informació.

D’altra banda, cada aparcament subterrani de la xarxa municipal incorpora una zona per aparcar bicicletes. Aquestes places són gratuïtes i estan vigilades. Els espais reservats a les bicicletes s’ubiquen en indrets visibles dins dels aparcaments i al costat d’una sortida de vianants. En tots els casos, l’espai per a bicicletes es troba a la planta -1 a tocar d’un ascensor des d’on es pot accedir amb la bicicleta.

Carrils bici

Reus té més de 20 quilòmetres de carril exclusiu per a bicicletes a més dels carrers on es limita la velocitat a 30 km/h, on les bicicletes són vehicles preferents però conviuen amb la resta de vehicles, com per exemple al Tomb de Ravals.

La xarxa de carrils bici vol cohesionar els barris i les urbanitzacions de nova creació amb el centre de la ciutat a la vegada que intenta resspondre a la necessitat de convivència de vehicles motoritzats, bicicletes i vianants.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampReus
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Un servei 24 hores, 365 dies a l’any, 250 bicicletes i 21 estacions repartides per la trama urbana. Les dades de l’estrena de la primera fase del servei públic de bicicleta compartida impulsat des de l’Ajuntament de Reus amb l’encàrrec a l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

Des d’aquest divendres ja es pot circular pel tram de l’avinguda de Balmes mentre segueixen les obres en els altres trams de forma paral·lela

Butlletí