Seguretat i sostenibilitat als nous cotxes patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona

13/06/2018 - 08:46

Els nous 145 cotxes patrulla híbrids de la Guàrdia Urbana substitueixen gairebé tots els turismes dièsel de la flota de vehicles i estan equipats amb tecnologia avançada.

La Guàrdia Urbana incorpora 100 vehicles híbrids aquest mes de juny i 45 més a finals d’any. Fins ara només hi havia 9 cotxes híbrids a la flota de vehicles de la Guàrdia Urbana, formada per 526 vehicles. Amb els nous cotxes patrulla, més de la meitat (51%) de la flota de vehicles de la Guàrdia Urbana són híbrids o elèctrics. El 2019 s’incorporaran una cinquantena de motocicletes tot terreny i escúters elèctriques, que faran augmentar fins a un 60% el conjunt de vehicles de zero emissions de la Guàrdia Urbana.

A més de reduir les emissions de CO2, els nous vehicles estan equipats amb diferents dispositius tecnològics per facilitar la tasca dels agents i oferir una atenció més eficaç a la ciutadania. Els cotxes incorporen un ordinador de bord, una càmera de visió posterior, panells lluminosos, sistemes de vigilància i de gravació del trasllat dels detinguts i desfibril·ladors, entre altres dispositius.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Tres noves motos d’enduro completen la flota elèctrica

La flota de vehicles Agents Cívics de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) es completa amb 3 motos d'enduro de la marca Volta que es sumen a les 6 motos d'Scutum i al cotxe Renault Zoe, en funcionament des del passat novembre. D'aquesta manera s'ha aconseguit electrificar el 100% de la flota un any abans del termini previst.

Article

Barcelona Cicle de l’Aigua SA (BCASA) ha adquirit 15 nous vehicles per renovar el seu parc mòbil, 13 furgonetes 100% elèctriques i 2 vehicles SUV híbrids destinats, aquests últims, a l’atenció del servei de guàrdia de 24 hores/365 dies. 

Article

La iniciativa s’emmarca dins del projecte europeu ASSIST, que busca solucions tècniques i socials per a aquest problema. Prop de 90 professionals podran identificar i gestionar situacions de vulnerabilitat energètica.

Butlletí