Servei de préstec gratuït d’una vaixella reutilitzable a Barcelona

19/07/2017 - 09:29

En els actes, festes o celebracions populars sovint s’utilitzen plats i coberts de plàstic d’usar i llençar que acaben a les escombraries com a rebuig (al contenidor gris), i que per tant no es reciclen.

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un servei gratuït de préstec de vaixella reutilitzable a l’abast de totes les entitats i associacions de la ciutat. Ara, les entitats podran usar aquesta vaixella reutilitzable com si fos la vaixella de casa: s’usarà, es rentarà i es tornarà a usar tantes vegades com calgui.

D’aquesta manera s’evitarà comprar, usar i llençar una vaixella de plàstic cada vegada que s’organitzi una festa o un acte, amb el conseqüent estalvi de materials per a la seva fabricació i de gestió i tractament un cop es converteixi en residu.

La vaixella reutilitzable és per a un màxim de 500 comensals i inclou diferents tipus de plats, tasses, coberts, safates, etc., que les entitats poden sol·licitar gratuïtament segons les seves necessitats.

Per a sol·licitar la vaixella reutilitzable, les entitats interessades poden adreçar-se a la cooperativa Femarec, al carrer Maresme 59, del districte de Sant Martí, presencialment o a través del correu vaixella@femarec.cat i del telèfon 93 303 65 00. Aquesta cooperativa d’inserció social s’ocupa de preparar i rebre les comandes de cada entitat i del servei  professional de neteja.

D’aquesta manera, l’ús de la vaixella reutilitzable, a banda dels beneficis pel medi ambient, per l’estalvi de material i la reducció de residus que suposa, també aporta beneficis socials, ja que contribueix a la reinserció laboral i social.

Aquest servei, emmarcat en l’Estratègia Residu Zero que s’està impulsant des de l’Ajuntament, té l’objectiu de reduir la generació de residus municipals, fomentar la reutilització dels recursos i matèries primeres, així com incrementar la qualitat de la recollida selectiva, la prevenció i la recuperació d’objectes i materials als quals se’ls pot donar una segona vida.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Butlletí