S'inicia una campanya de reducció del malbaratament alimentari als restaurants a Cadaqués

Font: Rezero.cat

22/06/2017 - 08:51

S'està lliurant als restaurants carmanyoles compostables per oferir als seus clients que s'enduguin el menjar emplatat que no s'han pogut acabar i així evitar llençar menjar.

Aquest mes de juny l'Ajuntament de Cadaqués està realitzant, amb la col·laboració de Rezero, una campanya de reducció del malbaratament alimentari als restaurants.

Aquesta iniciativa vol normalitzar entre la població l'hàbit d'emportar-nos a casa el menjar i la beguda que no hem pogut consumir al restaurant, i alhora facilitar bones pràctiques en el sector de la restauració. En aquest sentit, el paper dels restaurants és clau per aconseguir un canvi d'hàbits cap al reaprofitament alimentari. La iniciativa està tenint molt bona acollida entre els restaurants de Cadaqués.

El passat novembre, coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l'Ajuntament de Cadaqués i Rezero també van fer accions per promoure el consum responsable i la prevenció de residus a l'escola de Cadaqués, facilitant embolcalls sostenibles i carmanyoles reutilitzables per a l'esmorzar. La qual cosa ha contribuït a reduir el consum d'embolcalls d'usar i llençar i fomentar alternatives reutilitzables.


 

Categories: 
Municipis: 
Alt EmpordàCadaqués

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Butlletí