Triomfa el Dinar d'Aprofitats contra el malbaratament alimentari a Granollers

Font: Ajuntament de Granollers

13/04/2017 - 10:26

La Festa contra el malbaratament alimentari que es va va celebrar dissabte 8 d’abril durant tot el matí va omplir la Porxada d’activitats i va servir gratuïtament el Dinar d’Aprofitats amb un menú especial creat per a l’ocasió el dia abans per Ada Parellada.

El divendres a les 17 hores es va fer la gran espigolada urbana per recollir els aliments en varis comerços de la ciutat (forns de pa, fruiteries, supermercats, etc.) Molts d’ells ja col·laboren amb El Xiprer i els entreguen els seus excedents periòdicament. A l’espigolada participaren 51 comerços entre forns de pa, fruiteries i supermercats, que han estat informats aquesta setmana i divendres passat sobre la iniciativa gràcies a l’organització i coordinació de la Plataforma Aprofitem els Aliments. El col·lectiu Espigoladors, a part, col·labora amb una espigolada rural d’espinacs i enciams de Palafolls i carxofes del Prat de Llobregat, entre d’altres.

Amb tot el que es reculli el mateix divendres a les cuines d’El Xiprer els voluntaris i voluntàries que s’han registrat per col·laborar en la iniciativa dirgits per Ada Parellada van tallar el pa i les verdures i prepararen els plats que necessitin forn i el mateix dissabte a la Porxada es va muntar una gran cuina on els 50 voluntaris i voluntàries acabaren d’elaborar plats que necessitaven ser servits calents i alguns postres.


 

Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Arenys de Mar ha engegat una campanya de reducció del malbaratament alimentari als restaurants amb una iniciativa que vol normalitzar entre la població l'hàbit d'emportar-nos a casa el menjar i la beguda que no hem pogut consumir al restaurant i, alhora, facilitar bones pràctiques en el sector de la restauració.

Article

Les escoles de primària Salvador Espriu i Salvador Llobet participen en aquest projecte pilot fent la recollida selectiva als seus menjadors

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2018, tretze centres de Sant Feliu que formen part de l'Agenda 21 escolar van participar en l'acció de sensibilització sobre el malbaratament alimentari. Així, durant aquestes jornades, els alumnes de primària i secundària, van fer un petit estudi amb la col·laboració de les seves famílies, per tal d'esbrinar la quantitat de menjar que es malbarata a les llars i prendre consciència de la problemàtica.

Butlletí