Un planeta virtual ensenya als nens a reciclar els seus envasos

Redacció
18/03/2010 - 00:00

Separació, energies renovables, reciclatge... gran part de les preocupacions ambientals són matèria d'aquest nou recurs educatiu que busca que els nens entrin en contacte amb aquesta temàtica de la manera més amena possible i en un univers, el de la web, amb el qual estan cada vegada més familiaritzats.

Ecoembes, la societat sense ànim de lucre que gestiona la recollida selectiva, recuperació i reciclatge dels envasos lleugers (envasos de plàstic, llaunes i brics) i els envasos de cartró i paper, acaba de llançar Mini-Mundi (www.mini-mundi.com), una nova eina educativa perquè els professors puguin ensenyar el reciclatge als més petits d'una manera divertida.

Mini-Mundi és un petit planeta, un ecosistema virtual que evoluciona depenent de si el cuides bé o malament (com si fos un tamagotxi), canviant segons el dia, la nit i les estacions de l'any. A cada nen que hi participa se li proporciona el seu propi planeta on habiten, entre altres personatges, una vaca bric, una balena ampolla, un peix llauna, un ós bossa o una medusa got.

Cada setmana, el nen haurà de completar tasques de "neteja" del planeta per poder accedir al joc corresponent en aquesta etapa (en total són 16 jocs). A mesura que vagi millorant els seus coneixements sobre el reciclatge d'envasos, recollirà més ‘ecopunts' i el planeta creixerà, enriquint en flora, fauna i recursos naturals.

Tot i que es pot participar individualment, un dels objectius principals d'aquesta plataforma és servir d'eina a professors en el moment d'ensenyar els beneficis i mecànica de la separació de residus. Per tant, a les escoles, s'encoratja la feina en grup.

Mini-mundi s'emmarca dins de les múltiples activitats que Ecoembes desenvolupa per al públic escolar. Entre elles, destaca el bloc www.amarilloverdeyazul.com, els materials multimèdia d'Alex i Robix, la secció Aprendre a Reciclar i els programes educatius realitzats en col·laboració amb Aldees Infantils SOS, entre d'altres.

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí