Un planeta virtual ensenya als nens a reciclar els seus envasos

Redacció
18/03/2010

Separació, energies renovables, reciclatge... gran part de les preocupacions ambientals són matèria d'aquest nou recurs educatiu que busca que els nens entrin en contacte amb aquesta temàtica de la manera més amena possible i en un univers, el de la web, amb el qual estan cada vegada més familiaritzats.

Ecoembes, la societat sense ànim de lucre que gestiona la recollida selectiva, recuperació i reciclatge dels envasos lleugers (envasos de plàstic, llaunes i brics) i els envasos de cartró i paper, acaba de llançar Mini-Mundi (www.mini-mundi.com), una nova eina educativa perquè els professors puguin ensenyar el reciclatge als més petits d'una manera divertida.

Mini-Mundi és un petit planeta, un ecosistema virtual que evoluciona depenent de si el cuides bé o malament (com si fos un tamagotxi), canviant segons el dia, la nit i les estacions de l'any. A cada nen que hi participa se li proporciona el seu propi planeta on habiten, entre altres personatges, una vaca bric, una balena ampolla, un peix llauna, un ós bossa o una medusa got.

Cada setmana, el nen haurà de completar tasques de "neteja" del planeta per poder accedir al joc corresponent en aquesta etapa (en total són 16 jocs). A mesura que vagi millorant els seus coneixements sobre el reciclatge d'envasos, recollirà més ‘ecopunts' i el planeta creixerà, enriquint en flora, fauna i recursos naturals.

Tot i que es pot participar individualment, un dels objectius principals d'aquesta plataforma és servir d'eina a professors en el moment d'ensenyar els beneficis i mecànica de la separació de residus. Per tant, a les escoles, s'encoratja la feina en grup.

Mini-mundi s'emmarca dins de les múltiples activitats que Ecoembes desenvolupa per al públic escolar. Entre elles, destaca el bloc www.amarilloverdeyazul.com, els materials multimèdia d'Alex i Robix, la secció Aprendre a Reciclar i els programes educatius realitzats en col·laboració amb Aldees Infantils SOS, entre d'altres.

Relacionats

Article

La campanya, que té el lema “Et necessitem, recicla”, s’adreça d’una banda a les persones que encara no participen en el procés de la recollida selectiva i les convida a fer-ho i de l’altra, als grans productors de residus. Una novetat important de la campanya és que s’emplaça els grans productors de residus, com bars o comerços que encara no participen del procés de la recollida selectiva, a separar correctament la brossa.

Article

Què han fet les ciutats més avançades per millorar la qualitat de l’aire? Què estem fent aquí? Quant temps cal per millorar-lo? Què han fet Estocolm, Berlín, Londres, Milà, Los Angeles, Xangai o Pontevedra? Latituds s'apropa al tema amb: J. Sunyer, d’ISGlobal; X. Querol, d’IDAEA-CSIC; M. Anxo Fernández Lores, alcalde de Pontevedra; O. Margalef, de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire; i R. Riol, de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, entre altres.

Butlletí