VIIè Inventari d'acords i entitats de custòdia del territori (2017)

10/01/2018 - 22:19
L’inventari, publicat per la Xarxa de Custòdia del Territori, és un recull de totes les iniciatives de custòdia existents a Catalunya i que es concreten en acords entre les entitats de custòdia i els propietaris dels terrenys en custòdia. Aquestes iniciatives de custòdia són un conjunt d’estratègies i vies de col·laboració entre diferents agents, públics i privats, destinades a conservar valors naturals, culturals i paisatgístics del territori.
 
L’inventari té l’objectiu de difondre informació sobre els acords vigents i sobre les entitats de custòdia del territori que els gestionen. Està dirigit a entitats de custòdia, membres de la XCT, ajuntaments, administracions locals, institucions públiques i privades, propietaris i gestors de finques rústiques, així com ciutadans interessats en la conservació del territori.
 
La XCT realitza i publica el VII Inventari amb la intenció d’oferir un instrument útil i clarificador i representatiu de l’estat actual de la custòdia del territori al nostre país, tot orientant-la cap a una perspectiva de futur. L’inventari s’elabora des de l’any 2003, amb una freqüència periòdica d’entre 2 i 3 anys.
 
En aquest VII Inventari d’iniciatives de custòdia s’han actualitzat les dades dels acords de custòdia recollits a l’anterior inventari, realitzat el setembre de 2015, i s’han afegit aquells nous acords firmats des de llavors
o anteriorment, però dels quals no es tenia constància.
 

Carnicero, P. & Blasco, C.2017.VII Inventari d’acords i entitats de custòdia del territori a Catalunya. Informes de la Xarxa de Custòdia del Territori, núm.27, 82 pp

Consulta online la cartografia


 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2023

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Butlletí