Visor de fauna dels parcs i platges metropolitanes

Font: AMB.cat

04/01/2019 - 11:53

Aquest visor mostra i dona informació, en temps real, de les observacions d'espècies en parcs i platges

Des del mes de gener està en funcionament el visor de fauna del web de l'AMB. És una eina de consulta que mostra, en temps real, les observacions faunístiques fetes als parc i platges de l'AMB a través d'Ornitho i Ocells dels jardins, dos projectes de ciència ciutadana de l'Institut Català d'Ornitologia.

L'aplicació classifica la fauna en set grups taxonòmics: ocells, ratpenats, papallones, mamífers, amfibis, rèptils i odonats. En el cas dels ocells, la fitxa d'informació inclou una il·lustració, una gravació amb el cant i algunes dades més sobre l'espècie.

Gràcies al visor s'ha pogut registrar l'observació de més d'un centenar d'espècies als parcs i platges metropolitans en els darrers 30 dies, com per exemple alguns exemplars de puput, bruel, xoriguer comú, picot verd o blauet.

El visor de fauna és un recurs més per a les activitats de la Jugatecambiental. Les espècies que s'observen en les activitats i, especialment, durant els testings (censos de fauna), seran introduïdes pels especialistes i després podran ser consultades posteriorment per qui ho vulgui.

És una iniciativa de ciència ciutadana que convida a participar i a compartir coneixement de manera molt senzilla, a través dels diferents llocs web o mitjançant l'aplicació NaturaList.  


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Notícia

S’invertiran gairebé 6 milions en el Refugi de Biodiversitat com a estratègia de renaturalització.

Butlletí