XIII Cursa de Transports de Barcelona: La bicicleta s’imposa en temps a pràcticament totes les rutes

PTP (Associació per la Promoció del Transport Públic) i BTV

27/09/2016 - 17:26

La bicicleta ha estat el vehicle més ràpid en nou dels 10 districtes que han participat en la Cursa de Transports de Barcelona, que organitza cada any l'associació Promoció del Transport Públic (PTP). La moto n'ha estat la guanyadora a Sant Andreu. En aquesta 13a edició la sortida ha estat simultània des dels districtes de la ciutat cap a una única destinació: la superilla del Poblenou.

 

Enguany la Cursa de Transports de Barcelona de PTP ha coincidit amb el Dia sense Cotxes i s’ha convertit en una activitat més d’aquesta jornada reivindicativa.

El vehicle més ràpid de la cursa ha estat la bicicleta procedent de Gràcia, amb un trajecte de 14 minuts. Les dues rodes sostenibles també han fet podi en vuit districtes més, una ha estat una bicicleta del Bicing. L’altre vehicle que ha resultat guanyador ha estat la moto a Sant Andreu. La persona que ha viatjat amb autobús procedent de Sarrià – Sant Gervasi ha estat l’últim participant a arribar d’aquesta 13a edició. La lectura que en fan els organitzadors és que enguany ha estat un èxit del transport més sostenible.

L’any passat la moto va guanyar la Cursa de Transport de PTP, que, en aquella ocasió, consistia a recórrer l’avinguda Diagonal de cap a cap. El més lent va ser l’autobús, que va trigar més que el cotxe privat a fer un trajecte de 10 quilòmetres. Fa dos anys els patins i la bicicleta van liderar el podi d’aquesta cursa, que ja és tota una tradició per reivindicar la mobilitat sostenible.

 


Categories: 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Article

Impuls de les vies verdes des de les administracions catalanes per fomentar la mobilitat sostenible

Article

BSM es proposa reduir un 40% els desplaçaments en vehicle motoritzat amb el Pla de Desplaçament d’Empresa

Butlletí