Xoc climàtic, l’especial de betevé sobre la contaminació, el canvi climàtic i el futur de Barcelona

Font: Betevé

29/10/2018 - 10:28

‘Xoc climàtic’ és un especial de betevé que aprofundeix en el canvi climàtic amb el focus posat en Barcelona i el seu present i futur. A través del web Xoc climàtic: una mirada de betevé sobre el futur de Barcelona, l'equip de betevé ens explica  les causes de l’escalfament global del planeta, com afecta la salut de les persones i què podem fer per aturar aquest procés.

Segons científics tot el món, només queden 12 anys per aturar un procés irreversible i de conseqüències incalculables per als humans. Així ho ha posat de manifest el darrer informe de les Nacions Unides sobre canvi climàticIncendis, sequera, pobresa i inundacions greus seran habituals si no s’actua ja.

L’anàlisi de científics, catedràtics i investigadors
Xoc climàtic analitza a través del testimoni d’experts i les veus de referència en la investigació de diferents disciplines —climatòlegs, físics, oceanògrafs o metges, entre d’altres—, què està passant i quins efectes tenen el canvi climàtic i la contaminació sobre la salut de les persones.

El canvi climàtic és un fenomen global, però les seves conseqüències es noten més a Barcelona especialment per l’efecte illa de calor i perquè la Mediterrània és un punt calent on l’increment és més accelerat.

Un bri d’esperança
Aquest especial també proposa solucions per adaptar-nos i mitigar els efectes del canvi climàtic. Entre les propostes, la necessitat d’un nou model energètic. Els experts diuen que a Barcelona especialment calen més zones verdes, menys asfalt i espais per facilitar la ventilació.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona organitza el IV Fòrum sobre medi ambient i món local. Aquest esdeveniment quadriennal vol ser un punt de trobada entre els agents públics i privats del sector del medi ambient, i alhora fer valer la feina feta des del món local i des de la Diputació de Barcelona. 

 

Article

Meteomar, el servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme ha presentat a les policies locals i els serveis de protecció civil el seu nou web i la nova aplicació per a mòbils. Amb aquest nou servei, accessible a través del web meteomar.cat, es poden seguir les incidències del temps a la comarca del Maresme i consultar la previsió meteorològica detallada de qualsevol municipi.

Article

"Tu huella de carbono" és un joc que t'ensenya a lluitar contra els monstres que acceleren el canvi climàtic, jugant amb el mòbil a casa.

Butlletí