abril 2015

Notícia
El Parc Natural del Montseny - Reserva de la Biosfera ja disposa d'una aplicació mòbil en versió Android, la primera que es posa en servei en el conjunt de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Aquesta app "Montseny", que en breu estarà a disposició en la versió iOS i també Windows Phone, és gratuïta i permet a l'usuari tenir al seu abast de manera ràpida i còmode d'informació actualitzada i dels serveis que ofereix el parc.
Notícia
Les escoles i centres d'arquitectura de Barcelona han dissenyat 5 avantprojectes encaminats a fomentar el disseny de qualitat, els principis i valors de l'autosuficiència energètica i la regeneració urbana, dins del programa "Prototips d'Arquitectura de Barcelona".
Reportatge
A principis del segle XXI les fronteres entre ciutat i natura s'esborren i ho fan a partir d'un nou paradigma on els aspectes ambientals són decisius. Així es va posar de manifest en la sessió d'Ecotendències que va tenir lloc el passat 16 d'abril al Cosmocaixa de Barcelona, i que va convidar a dues persones en primera línia de reflexió -i d'intervenció- sobre el fet urbà: l'arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona, Vicente Guallart, i l'arquitecte paisatgista francès, Olivier Philippe.
Entrevista

Mariano Marzo és catedràtic d'Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona. És una referència internacional en aquest àmbit.  Parlem amb ell del final de l'era de l'hidrocarbur, del fracking, de la gestió de la demanda i de la necessitat d'un Pacte d'Estat en l'àmbit de l'energia.  

Amb un clic a la imatge podeu accedir al vídeo!

Notícia
Aquest diumenge, 26 d'abril, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l'Obac inicia el programa d'activitats de la campanya 2015 de Viu el parc amb la Fira d'artesans i productors dels parcs naturals a Mura. El programa seguirà els propers caps de setmana amb la Matinal al parc a la Casa Nova de l'Obac, la fira de Sant Ponç de Sant Llorenç Savall, la Nit d'estels de Monistrol de Calders i la Festa del riu a Castellar del Vallès.
Entrevista

Francesc Torrabla és filòsof i escriptor. El seu pensament gira al voltant dels elements centrals de l'existència humana. És autor d'un gran nombre d'assaigs de temàtiques diverses, especialment en els àmbits de la filosofia, l'ètica, la pedagogia i la religió. Al Fòrum ens va parlar d'ecosensibilitat. Parlem amb ell de com aquest valor emergent pot redibuixar el món que coneguem i la seva relació amb l'espiritualitat o la felicitat.

Amb un clic a la imatge podeu accedir al vídeo!

Notícia
Les temperatures  i concentracions de contaminants elevades que tenen lloc a la ciutat permeten interpretar-la com un laboratori "obert".  Els investigadors suggereixen emprar les plantes urbanites com a  eina. L'estudi d'aquestes sota les condicions urbanes podria ajudar-nos a comprendre com afectarà el canvi global a les seves companyes d'àrees rurals i a elles mateixes.