juny 2015

Notícia

Ciutadans i científics proposen 33 accions per fer front al canvi climàtic a la conca de la Tordera

Un grup de 17 persones (investigadors, gestors, regants i altres ciutadans que viuen i treballen a la conca de la Tordera), es troben a Santa Maria de Palautordera per avaluar les millors opcions per gestionar l'aigua de la conca de forma sostenible i adaptada al canvi climàtic.
Notícia

L'Escola Tècnica de Girona guanya la segona edició del campionat ElectroCat, de vehicles elèctrics

L'ElectroCat ha estat organitzat pels ajuntaments de la Riera de Caldes per a potenciar el coneixement tècnic i l'ús del vehicle elèctric.
Notícia

Tres escoles rurals guanyen el premi de recollida de piles usades Apilo XII

El primer classificat, el centre de Josa i Tuixent (l’Alt Urgell), ha aconseguit aplegar més de 21 quilos per alumne
Notícia

La UAB és la universitat més ecològica del món segons la revista DesignCurial

La revista londinenca líder en el sector de l'arquitectura i el disseny, DesignCurial, situa la UAB en la primera posició en el rànquing de les 10 universitats més ecològiques del món.

Notícia

L’Ajuntament de Sant Cugat i la UAB instal·laran una pèrgola fotovoltaica a l’escola Catalunya

L'escola disposarà a partir del mes d'octubre d'una instal·lació solar fotovoltaica innovadora d'uns 30 metres quadrats amb una potència de 3'57 kWp. Generarà energia elèctrica que serà aprofitada íntegrament pel propi edifici escolar
Reportatge

'Desendolla’t' guanyador del Premi Europeu de l’Energia 2015

El projecte Desendolla't de l'Agència Local de l'Energia d'Osona (ALEO) ha guanyat el premi de la desena Setmana de l'Energia Sostenible de la Unió Europea en la categoria ciutats, comunitats  i regions.

Entrevista

'Necesitamos 3 billones de dólares anuales para llevar agua y saneamiento a todo el mundo'

José Luis Martín Bordes és el responsable del programa GWOPA, és a dir, l'Aliança Mundial d'Associacions entre Operadors d'Aigua. El compromís d'aquesta xarxa vinculada a Nacions Unides és cooperar per proporcionar accés a serveis d'aigua i sanejament per a tothom. Amb aquesta entrevista sobre la GWOPA coneguem més profundament les institucions del Centre del Coneixement del Recinte Modernista de Sant Pau.

Amb un clic a la imatge podeu accedir al vídeo!

 

Notícia

El Grup LEGO invertirà 134 milions d’euros per impulsar la recerca de materials sostenibles

El Grup LEGO ha anunciat aquesta setmana que crea el LEGO Sustainable Materials Center i espera contractar més de 100 especialistes com a pas significatiu cap a l'aposta 2030 de descobrir i implantar alternatives sostenibles als materials actuals.
Notícia

Professionals de la restauració es formen en aprofitament alimentari a Girona

Quatre especialistes en temàtiques ambientals i tres cuiners amb experiències en estratègies anti-malbaratament estan realitzant les diferents sessions de formació d'aquest curs destinat a sensibilitzar i aportar eines de gestió al professionals de la restauració per tal de contribuir a l'aprofitament del recurs, tant dins el negoci com a nivell global.