desembre 2015

Notícia

Sant Boi redueix un 20% les emissions de C02 en la meitat del temps previst

El Pla d'Acció d'Energia Sostenible de Sant Boi (PAES) plantejava com a objectiu principal reduir en un 20% les emissions de CO2 generades per la ciutat. L'any de partida per fer els càlculs era el 2005 i l'any previst per assolir l'objectiu, el 2020. Les últimes dades oficials disponibles confirmen que, a finals de l'any 2012, Sant Boi ja havia reduït les seves emissions en un 23%.

Notícia

La Diputació s'adhereix a l'acord de la Cimera dels governs locals contra el canvi climàtic de París

El ple ordinari del mes de desembre ha donat compte del dictamen de presidència pel qual la Diputació de Barcelona s'adhereix al text aprovat a la Cimera dels governs locals contra el canvi climàtic, celebrada el passat 4 de desembre a París.

Notícia

Barcelona prohibeix l'ús de glifosat

Satisfacció de part de les organitzacions impulsores de la moció aprovada ahir amb el suport de tots els grups municipals del consistori

Notícia

L'Escola Mogent, a Montornès del Vallès, rep el distintiu d’Escola Verda

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha lliurat a l'escola aquest reconeixement per les actuacions mediambientals que desenvolupa des de l'any 2008
Notícia

La Unió Europea no cobreix les necessitats en matèria de conservació

El 75% dels fons LIFE-Nature de la Unió Europea s'haurien destinat a espècies no amenaçades i en regions on no hi ha risc. Aquest fet podria arribar a limitar la seva capacitat per assolir els objectius de conservació previstos.
Notícia

El Laboratori d’Enginyeria Marítima de la UPC assaja solucions per combatre el canvi climàtic

S'investiguen les solucions d'enginyeria més eficients per combatre l'impacte costaner de l'escalfament global al conjunt del planeta. En els propers quatre anys, en el Canal d'Investigació i Experimentació Marítima del LIM s'assajaran les possibles solucions per combatre l'escalfament global, amb fons de la Unió Europea.

Reportatge

La COP21 obre una nova època en la lluita contra el canvi climàtic

París marca un abans i un després. El resultat de la cimera porta a un esquema de lluita contra el canvi climàtic amb vocació de llarga durada, que involucra tota la comunitat internacional, accepta diferents graus d'esforç per part dels actors, i crea un sistema de revisió periòdica de la implantació de les mesures.

Notícia

Es posa en marxa argentonaenergia.cat per recollir les dades de consum dels equipaments municipals

La regidoria d'Espai Públic de l'Ajuntament d'Argentona ha posat en marxa el web www.argentonaenergia.cat, un nou portal que ofereix informació i dades  en relació al consum de llum, aigua i gas dels equipaments municipals.

Notícia

Els parcs del Montseny i de Sant Llorenç opten a renovació del reconeixement de turisme sostenible

Durant tot l'any 2015, tant el Parc Natural del Montseny com el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac han estat treballant conjuntament amb els actors locals (ajuntaments, consells comarcals, empresaris turístics, associacions, etc.) en la renovació de l'estratègia i el Pla d'acció de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) per al període 2016-2020.

Notícia

La Comissió Europea elogia Mollet per les seves polítiques ambientals

L'alcalde de Mollet Josep Monràs i el regidor de Projectes Europeus, Raúl Broto, s'han reunit a Brussel·les amb la Direcció General de Medi Ambient de la UE després que Mollet hagi estat guardonada amb l'European Green Leaf 2015. La trobada ha servit per signar un acord de col·laboració amb la Comissió Europea, qui públicament ha elogiat Mollet per les seves polítiques adreçades al medi ambient.