gener 2016

Notícia

El Govern aprova el Projecte de llei del canvi climàtic a Catalunya

El Govern ha aprovat el Projecte de llei del canvi climàtic de Catalunya, que ja va deixar enllestit l'anterior Govern i que ha redactat el Departament de Territori i Sostenibilitat. El document adopta les bases derivades de la legislació comunitària i configura els elements essencials per a la regulació d'aquest instrument a Catalunya.

Notícia

L'AMB crearà zones de baixes emissions i restriccions per als vehicles més contaminants

Aquest 22 de gener, en el marc d'una jornada en què han participat tots els municipis metropolitans, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, ha presentat un conjunt de propostes que formen part del compromís metropolità per assolir una mobilitat neta i millorar així la qualitat de l'aire.

Notícia

La UAB, al capdavant de les universitats de l’Estat al rànquing mundial GreenMetric

La UAB ocupa la 20a posició mundial entre les 407 universitats que analitza el rànquing de la Universitat d'Indonèsia amb criteris ambientals.

Notícia

L’absorció de CO2 per part dels ecosistemes europeus depèn de dos grans fenòmens climàtics

El pitjor dels escenaris té lloc quan els dos fenòmens, la NAO i l'EA, es troben en fases contràries, tal i com va passar els primers anys de la passada dècada. Durant aquest període, l'absorció de CO2 va ser inferior a la mitjana. Darrerament la NAO i la EA han estat en la mateixa fase i els ecosistemes han retirat més carboni de l'atmosfera. Tanmateix, sembla que properament pot repetir-se un escenari negatiu

Notícia

'acusti.cat' I Congrés d’Acústica de Catalunya, el nou esdeveniment de referència

Els dies 28 i 29 d'abril del 2016 se celebrarà a Sabadell acusti.cat el I Congrés d'Acústica de Catalunya, commemorant el Dia internacional contra el soroll.

Entrevista

'El proper pas serà municipalitzar la comercialització i la generació d'energia'

Rafael Güeto 3r Tinent d'alcaldia de Rubí. Àrea de desenvolupament econòmic local

Rafael Güeto és un professional de la gestió pública especialitzat en polítiques actives d'ocupació i desenvolupament econòmic local. En aquesta entrevista valora el fet que Rubí, a través de Rubí Brilla, hagi esdevingui un referent nacional i internacional en l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables en entorns industrials, comercials i domèstics, així com la celebració del 2n Congrés Nacional Rubí el passat novembre.

Entrevista

'Hauríem de recuperar els nostres coneixements indígenes'

Oriol Rosselló porta més de 20 anys utilitzant les tècniques tradicionals de construcció, tant en rehabilitació com en obra nova. Junt amb la seva dona, Monica Alcindor, també arquitecta, van fundar l'estudi Bangolo a Banyoles. En aquesta entrevista defensa la vigència de l'arquitectura tradicional en relació a la sostenibilitat i explica els reptes d'una de les seves últimes realitzacions: una instal·lació a mig camí entre hivernacle i umbracle a Mas Marroch, l'espai de banquets del Celler de Can Roca. 

Notícia

Editada una guia de botigues responsables amb el medi ambient de Barcelona

La Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable ha elaborat una guia de consum responsable al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. L'objectiu d'aquesta guia és promoure els comerços respectuosos amb el medi ambient i que no generen residus.

Notícia

Un projecte de l'ICTA analitzarà processos de resistència ciutadana davant injustícies ambientals

El projecte ha estat seleccionat per l'International Social Science Council (ISSC) entre un centenar de propostes internacionals i rebrà 850.000 € en tres anys. Parteix de la iniciativa EJAtlas desenvolupada des de l'ICTA-UAB en el marc del projecte EJOLT 2011-201.
Notícia

L'Ajuntament i la Diputació desenvoluparan el futur Parc Fluvial de Martorell

L'Ajuntament de Martorell i la Diputació de Barcelona desenvoluparan conjuntament l'execució del futur Parc Fluvial al municipi, que creuarà des de la desembocadura del riu Llobregat fins al Molí Fariner. L'actuació forma part d'un projecte unificat de la Diputació de millora de les lleres a l'entorn del riu Anoia que pretén unir Igualada amb Castelldefels