Notícia

Nous resultats destaquen la importància del plàncton com a regulador del clima

Una investigació internacional que es publica a Nature, amb participació de l'Institut de Ciències del Mar del CSIC, descriu la comunitat d'organismes planctònics que participen en l'eliminació de carboni de les capes superiors de l'oceà

Notícia

Badalona aposta per una mobilitat urbana més sostenible

Badalona, A Coruña, Barcelona, Cadis, Madrid, Oviedo, Pamplona, Santiago de Compostel·la, Saragossa i València encapçalen una inciativa amb l’objectiu de canviar la mobilitat actual

Entrevista

“Ens correspon el lideratge i suport a les entitats locals per assolir les fites ambientals que ens marca Europa”

Immaculada Costa és vicepresidenta de la Xarxa i Diputada de la Diputació de Tarragona. Arrel de la 16a Assemblea ens parla del paper de la Xarxa com a coordinadora de les administracions locals en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat i dels  reptes de futur de la Diputació de Tarragona en aquest àmbit.

 

Notícia

L’escola Pompeu Fabra es suma als equipaments escolars telegestionats de Manlleu

Seguint les recomanacions de l’Agència Local de l’Energia d’Osona (ALEO) i d’acord amb l’experiència acumulada en instal·lacions similars fetes per l’Ajuntament de Manlleu els últims deu anys , s’ha fet una renovació energètica activa per modernitzar el sistema de control, regulació i monitoratge per actuar sobre la caldera i també sobre part dels consums elèctrics del centre.

Notícia

El Vallès Occidental es compromet contra el canvi climàtic

També es treballarà amb la ciutadania el "Compromís del Vallès Occidental per al clima".

El nou Pla d'Actuació Comarcal inclourà mesures de reducció d'emissions i promoció de les energies renovables. El Consell Comarcal del Vallès Occidental engegarà les accions pertinents perquè el Vallès Occidental sigui un referent en la lluita contra el canvi climàtic.

Notícia

Pla de mobilitat sostenible per al Museu Marítim de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla de mobilitat sostenible del Museu Marítim de Barcelona. Es tracta d'un document amb un total de 24 propostes que es poden agrupar en dos grans blocs de cara a millorar la mobilitat dels treballadors com també la dels visitants i de l'entorn

Entrevista

"La matèria orgànica és la columna vertebral de la gestió dels residus"

Gemma Nohales ens explica els resultats del projecte SCOW i la importància de que es faci una bona recollida i tractament de la matèria orgànica

SCOW(Selective Collection of the Organic Waste in Tourist Areas and Valorisation in Small-scale Composting Plants) és un projecte europeu que té com a finalitat la promoció de nous models de recollida i de reciclatge de la matèria orgànica. El projecte ha estat coordinat per Marta Vila i Gemma Nohales des de l’àrea de Residus i Cicle dels Materials de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona i hi han participat un total de 6 països.

Notícia

Sant Cugat referma l’aposta pel vehicle elèctric

L’alcaldessa, Mercè Conesa, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, han assistit a la posada en marxa d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics que s’ha instal·lat a l’aparcament de l’estació de Volpelleres dels FGC.

Notícia

Els centres educatius de Sabadell reafirmen els seu compromís amb l'Agenda 21 Escolar

Un total de 33 centres educatius de Sabadell van signar, el dijous 18 de febrer, al Casal Pere Quart, l’adhesió al programa municipal Agenda 21 Escolar del curs 2015-2016.