Notícia

En marxa el procés participatiu amb els ens locals per a l'elaboració de l'avantprojecte de Llei de qualitat ambiental

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha organitzat unes jornades informatives i participatives a diferents punts del territori per avançar en els objectius de l’avantprojecte de Llei de qualitat ambiental que prepara la Generalitat en substitució de la Llei de Prevenció i Control Ambiental de les Activitats. La nova norma busca fer una transició cap a una producció ambientalment sostenible, amb un ús eficient dels recursos i de l'energia i, per tant, més competitiva.

Notícia

La lluita contra la pobresa energètica arribarà a tots els districtes de Barcelona

La lluita contra la pobresa energètica arribarà a tots els districtes de Barcelona i l'AMB revisa el seu Programa Metropolità de mesures contra la pobresa energètica.

Notícia

Presentat el Pla supramunicipal d'acció per a la millora de la qualitat de l'aire del Vallès Oriental

12 municipis del Vallès Oriental disposen d'un Pla d'acció per a la millora de la qualitat de l'aire que inclou diverses mesures, la majoria destinades a reduir la intensitat del trànsit i les emissions dels vehicles.

Notícia

La sostenibilitat, l’autosuficiència energètica i l’aigua, temes guardonats als Premis Ciències Ambientals

L’Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA) i el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) van lliurar ahir, 23 de novembre, els cinquens Premis Ciències Ambientals.

Notícia

Es presenta Life Clinomics, que afronta l’adaptació al canvi climàtic des de l’activitat econòmica

Life Clinomics, liderat per la Diputació de Barcelona, arrenca amb la voluntat de guanyar eficiència econòmica i mitigar els efectes del canvi climàtic

Notícia

Sant Vicenç dels Horts netejarà totes les seves rieres

El consistori vol recuperar la seva funcionalitat i restaurar-les amb la plantació d’uns 900 arbres autòctons.

Notícia

Inaugurada la xarxa de calor amb biomassa a Sant Sadurní d’Anoia

Sant Sadurní d’Anoia ha posat en servei una xarxa de calor amb estella forestal, que proveirà d’energia a la piscina, el pavelló i el CEIP Mossèn Cinto Verdaguer, i en un futur l’IES i l’escola bressol Fil·loxereta.

Notícia

Les institucions catalanes presents al congrès CONAMA 2016

Imatge de l'stand a CONAMA2016. Foto: Gonçal Luna

La Diputació de Barcelona compta amb un estand propi al Congreso nacional de Medio ambiente, que també dóna servei a l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Notícia

Olot inicia una campanya per reduir fins al 30% els residus impropis

L’Ajuntament d’Olot ha iniciat una campanya per revertir el 2017 la gran quantitat de residus que encara dipositem al contenidor que no toca.

Notícia

'Benvinguts a l'horta', una manera de descobrir i conèixer la feina dels pagesos i els seus productes de qualitat

L'objectiu d'aquesta activitat és que els ciutadans i ciutadanes de Lleida puguin conèixer de primera mà com és el dia a dia dels pagesos, les fruites, les verdures, les formes de conreu, la maquinària, els processos de manipulació i confecció de productes, entre altres.