gener 2017

Notícia

El regidor Jaume Mauri

A partir del febrer es millora el sistema de recollida de residus al nucli antic, augmenta un dia la recollida porta a porta de la fracció orgànica a les urbanitzacions i, a partir del març, s’inicia la recollida porta a porta als barris de l’Ametller i el Puigdom.

Notícia

La campanya demana als veïns que separin les deixalles per reduir el rebuig i adverteix que la brossa mal seleccionada acaba a l'abocador, suposant una despesa pel poble que pot fer pujar les taxes.

Notícia

La figura s’atorga a aquelles zones on hi ha unes condicions prou bones per poder gaudir del medi natural nocturn i que es considera convenient protegir. Saldes està desplegant un Pla de Prevenció contra la Contaminació Lumínica per mantenir i millorar les seves condicions, que suposarà una reducció del 78% de la seva despesa energètica en enllumenat exterior municipal.

Notícia

A través d'un conveni amb la Federació de Confraries de Pescadors de Tarragona, col·labora amb l'elaboració d'un estudi que analitzarà l'abast i la tipologia dels residus.

Notícia

La iniciativa pretén adaptar la normativa a una nova realitat social i al canvi produït en la gestió de residus sòlids urbans a Begur, on a partir del proper febrer es començarà a apostar per la recollida selectiva porta a porta. 

Notícia

Al Centre Educatiu Xúquer

El concurs del Calendari Ambiental constitueix una iniciativa que promou, any rere any, l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València. Consisteix en un concurs de dibuix i manualitats amb temàtica circumscrita al respecte pel medi ambient. 

Notícia

Taula rodona durant l'acte a Sant Celoni

El projecte europeu BeWater ha creat un procés participatiu innovador, basat en el diàleg i la col·laboració, implementat en quatre conques de rius mediterranis. S'han presentat a Sant Celoni les 33 accions corresponents a la conca de la Tordera i s'han valorat les opcions que hi ha d’aplicar-les.

Notícia

La capital catalana acollirà el mes de maig un nou saló especialitzat en el finançament de les inversions per lluitar contra el canvi climàtic. El certamen s’anomenarà Innovate for Climate i serà un punt de trobada internacional d’inversors privats i agents públics, per tal que les administracions puguin trobar el finançament per complir amb els Acords de París sobre el canvi climàtic.

Notícia

La utilització d’aquest tipus de vehicles, que poden funcionar amb motor dièsel o en mode elèctric, permet una reducció del consum de combustible fins a un 39% en comparació amb un autobús convencional, una reducció d’emissions contaminants en torn al 50% i una reducció del soroll en parades gràcies al seu motor elèctric.

Notícia

L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra (Vallès Occidental) ha estrenat dues passeres de corda a la carretera de Vallvidrera per protegir la població d'esquirols i evitar-ne els atropellaments que sovint es produïen a la zona del parc de Font de la Bonaigua. Les estructures, situades a 12 metres d'alçada, permeten que els esquirols puguin desplaçar-se per buscar menjar sense haver de creuar el trànsit de vehicles.