febrer 2017

Notícia

Un total de 118 participants han recorregut 28.915 quilòmetres en el marc del projecte 5.000 km Electric Experiences que s'ha clausurat en un acte que celebrat al Centre de Desenvolupament Local a Santa Perpètua de Mogoda. Aquesta iniciativa és pionera a l’Estat espanyol i es va engegar al juliol de 2016.

Notícia

S’ha signat a Viladecans l’acord de col·laboració entre els socis que participaran en el projecte Vilawatt, el projecte per a la transició energètica de la ciutat de Viladecans.

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa preveu reduir les emissions de CO2 en 4.860 Tn/any amb el finançament i renovació de la tecnologia elèctrica i lumínica de la ciutat.

Notícia

El Consell Comarcal del Garraf ha iniciat els treballs de redacció del projecte la “Carta dels Paisatges del Garraf”, un instrument de planificació territorial que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. A través d’aquest projecte es realitzarà un inventari dels valors, activitats i processos que incideixen en la configuració del paisatge, assenyalant-ne els principals recorreguts i espais, i delimitant-ne les unitats sobre les quals es poden realitzar accions de protecció, gestió i ordenació.

Entrevista

Ramon Folch, doctor en biologia i socioecòleg, president i fundador de l'Estudi Ramon Folch i Associats, director científic de Sostenible, ha publicat, amb la Doctora en Geografia, Josepa Bru el llibre “Ambient, territori i paisatge. Valors i valoracions”. En aquesta entrevista, publicada per la Fundació Carulla, reflexiona sobre què significa el paisatge, el seu valor i la necessitat de patrimonitzar-lo en el canvi cap al model sostenibilista.

Notícia
El projecte finançat per la UE està dedicat a la conservació d'una espècie endèmica i en perill d'extinció
Notícia

L’aigua és un bé comú essencial per a la vida i, per tant, cal gestionar-la sota criteris d’interès general. Aquesta és la filosofia que ha portat l’Ajuntament de Barcelona a treballa per avançar cap a la gestió pública de l’aigua a la ciutat. En aquesta línia, el consistori acaba de fer un pas més amb l’encàrrec a l’empresa municipal Cicle de l’Aigua, SA (BCASA) dels treballs tècnics i jurídics necessaris per posar-se en marxa.

Notícia

L’Ajuntament ha impulsat el Pla Director del Verd Urbà (2017-2033) per tal de guiar les actuacions municipals en matèria de gestió i planificació de totes les zones verdes de Sant Cugat i reordenar i millorar paisatgísticament els parcs, jardins i arbrat.

Notícia

Conèixer els canvis de la biodiversitat al llarg del temps en els ecosistemes mediterranis i tenir regularment un diagnòstic de l’estat de la natura és l’objectiu principal del nou Centre Pilot de Monitoratge de la Biodiversitat de Muntanyes Mediterrànies, que està dirigit pel professor Joan Real, de la Facultat de Biologia i de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat de la Universitat de Barcelona (IRBio).

Notícia

L'ampliació del model de recollida selectiva porta a porta a tot el municipi i el trasllat de l'àrea d'emergència de residus a la deixalleria municipa ajuden a explicar el canvi.