Notícia

CREAF i el Parc Natural de la Serra de Collserola signen un acord per crear una estació de recerca

El Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC) han unit les seves capacitats científiques i de gestió amb l'objectiu de reforçar un programa de recerca i seguiment del medi natural, que es vol sigui un referent en l'àmbit català, espanyol i europeu, a través d'un conveni de col·laboració, signat aquest 30 de gener. 
Opinió

Els bacteris porten dol

Ha mort Lynn Margulis, investigadora imprescindible per entendre la biologia moderna
Opinió

Biodiversitat i oxigen reconfortants

El temps dóna sentit a l’espai, per això la cultura necessita la perspectiva històrica
Notícia

L'Agència Espacial Europea presenta el mapa del gruix del gel sobre l'Àrtic

L'Agència Espacial Europea va presentar aquesta setmana a la Fira de l'Aeronàutica i l'Espai de París el primer mapa del gruix de la banquisa àrtica, confeccionat amb les dades generades per la missió CryoSat de l'ESA. Aquesta informació ajudarà a comprendre millor la relació entre el clima i les reserves de gel del nostre planeta.
Notícia

La UPC crea un innovador sistema que minimitza el risc d’errades en aerogeneradors

Les grans companyies d'energia eòlica perden cada any a Europa 800 milions d'euros a causa de fallades dels sistemes mecànics, elèctrics i electrònics que formen part dels aerogeneradors. El grup de recerca d'Accionaments Electrònics i Aplicacions Industrials (MCIA), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, ha creat un sistema que guanya en eficiència i detecta, d'una manera altament fiable, com i de quina manera poden fallar els aerogeneradors. Anomenat ITesTiT i guanyador a la millor idea de negoci de la darrera edició del concurs Valortec d'ACC1Ó, l'innovador sistema es pot aplicar també a la indústria aeronàutica i a la dels cotxes elèctrics i híbrids.
Opinió

Bèsties, moral i ciència

“Mètode” ens ajuda a veure les coses velles, i les noves, amb renovada mirada atenta
Notícia

El programa europeu Energia Intel·ligent finançarà un projecte desenvolupat a Castelldefels

El projecte d'investigació sobre l'ús del biogàs en l'agricultura, promogut pel centre Innovació i Recerca Industrial Sostenible (IRIS), ha estat seleccionat entre els 44 projectes europeus que seran finançats amb 58 milions €
Opinió

La Construcció de les solucions

Què és un científic, avui? Com ha d'intervenir en els grans debats estratègics de futur?