Notícia

L’AMB restringirà el trànsit de vehicles en episodis de pol·lució

Els cotxes que més contaminen no podran circular a l'àrea metropolitana de Barcelona els dies amb més pol·lució. Aquesta és una de les mesures del protocol metropolità d'actuació per als episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica, que l'Àrea Metropolitana (AMB) ha presentat aquest 17 de novembre als 36 municipis que la formen.

Notícia

L'exposició a nivells alts de contaminació atmosfèrica redueix els beneficis de l'activitat física

Un estudi d'ISGlobal analitza la relació entre la funció pulmonar i la pràctica d'esport a la ciutat

Un nou estudi realitzat per investigadors de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), i publicat a la revista Environment International, ha analitzat quins efectes té per a la salut la pràctica d'exercici físic a la ciutat, sota l'exposició a la contaminació atmosfèrica provocada pel trànsit de cotxes. La recerca conclou que l'exposició a alts nivells de contaminació abans i durant l'activitat física podria reduir els beneficis d'aquesta per a la salut.

Notícia

El Parlament aprova per unanimitat una moció sobre la qualitat de l'aire

Per les organitzacions és un primer pas que cal concretar amb un pla ambiciós de reducció del trànsit privat i demanen també actuacions sobre el port i la indústria. També lamenten cap pronunciament sobre la potenciació del transport públic.

Notícia

L’AMB incorpora el primer autobús 100% elèctric a les línies del servei nitbus

L'AMB preveu disposar de dues línies completes del Nitbus amb autobusos 100% elèctrics abans de 2020.

Aquest 16 de febrer, Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB i Núria Marin, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, han presentat el primer vehicle amb un motor 100% elèctric que s’incorpora al serveiNitbus, les línies d’autobús nocturnes que donen servei a 18 municipis metropolitans.

Opinió

Els purins de la discòrdia

Se’ns acumulen els purins mentre contaminem en adobar químicament en excés
Opinió

El nostre nitrogen de cada dia

El mediàtic diòxid de carboni quasi que ens ha fet oblidar el vital cicle del nitrogen
Notícia

Els municipis aprenen com gestionar la contaminació per olors

Gairebé un centenar de responsables municipals troben respostes per a la gestió de la contaminació odorífera en els seus municipis