Article

S'inicia una campanya de reducció del malbaratament alimentari als restaurants a Cadaqués

S'està lliurant als restaurants carmanyoles compostables per oferir als seus clients que s'enduguin el menjar emplatat que no s'han pogut acabar i així evitar llençar menjar.

Article

El Pont Alimentari recupera 63.805 kg d’aliments i unes 1810 racions de menjar cuinat

Malgrat que es voldria evitar el malbaratament ja d’origen, en la producció, és una bona notícia que tots aquests quilos s’hagin pogut aprofitar. Actualment participen en el projecte 20 empreses i 12 entitats socials receptores, i la xifra d’uns i altres va creixent.

Notícia

Castelldefels organitza una festa dels aliments aprofitats

L'Ajuntament de Castelldefels i la Plataforma per l'Apropfitament dels Aliments van organitzar una festa que va cloure amb un dinar preparat a partir d'aliments espigolats prèviament.

Article

Visions sobre el malbaratament alimentari

 

Debat i punts de vista sobre la problemàtica del malbaratament alimentari a Catalunya.

Article

Completada la primera fase del "Gastrofira" un projecte per quantificar el malbaratament alimentari a la Fira de Barcelona

A principis de 2017 s'ha realitzat la primera fase del projecte pilot "Gastrofira", consistent en una quantificació del rebuig alimentari generat en el servei de càtering de la Fira de Barcelona durant la celebració d'una important fira internacional.

Article

Tapper, una app per reduir el malbaratament alimentari arrenca a Cornellà

Aquesta plataforma permet als establiments alimentaris i d'hostaleria oferir el seu excedent d'última hora a preus rebaixats. Aquests productes que normalment es tirarien, ara són visibles a través d'una app on els usuaris els podran trobar, reservar i passar a recollir-los.

Article

Prop de 2.000 menús solidaris repartits a Sant Just gràcies a l'aprofitament dels excedents dels menjadors escolars

El projecte "A Sant Just, l’escola cuina, menja, aprofita”, és una acció contra el malbaratament alimentari

L'any 2016 s'han repartit 1941 menús solidaris a través del projecte  “A Sant Just, l’escola cuina, menja, aprofita”, una acció per evitar el malbaratament alimentari fomentant l’aprofitament dels excedents dels menjadors escolars de Sant Just i en el qual participen les tres escoles públiques del municipi i l'Escola Bressol Municipal Marrecs.