Notícia

L’absorció de CO2 per part dels ecosistemes europeus depèn de dos grans fenòmens climàtics

El pitjor dels escenaris té lloc quan els dos fenòmens, la NAO i l'EA, es troben en fases contràries, tal i com va passar els primers anys de la passada dècada. Durant aquest període, l'absorció de CO2 va ser inferior a la mitjana. Darrerament la NAO i la EA han estat en la mateixa fase i els ecosistemes han retirat més carboni de l'atmosfera. Tanmateix, sembla que properament pot repetir-se un escenari negatiu

Opinió

Servei versus consum

Quan el negoci de l’operador es basa en la ineficiència del client, tothom acaba perdent-hi
Opinió

Tan inofensius com semblen al supermercat...

Tota innovació, tot nou producte llençat al mercat per proporcionar major comoditat, benestar, conveniència, sembla dur sempre associat un nou risc.

Opinió

Ni fred, ni calor

Tots els estats del món s'han compromès a París a lluitar contra el canvi climàtic
Reportatge

La COP21 obre una nova època en la lluita contra el canvi climàtic

París marca un abans i un després. El resultat de la cimera porta a un esquema de lluita contra el canvi climàtic amb vocació de llarga durada, que involucra tota la comunitat internacional, accepta diferents graus d'esforç per part dels actors, i crea un sistema de revisió periòdica de la implantació de les mesures.

Opinió

Energies renovables: una aposta per la salut

El notable desenvolupament que les energies renovables han experimentat al llarg dels últims anys a nivell internacional té la seva base en els importants avantatges que aquestes reporten.

Opinió

Clima, animals i faraons

El coneixement sense valors no porta necessàriament progrés, d’aquí els problemes ambientals
Notícia

Les sequeres extremes maten de set els arbres més alts de les selves tropicals

Segons un estudi co-liderat per personal del CREAF publicat aquesta setmana a la revista Nature, les sequeres provocades pel canvi climàtic podrien causar la mort dels arbres més alts dels boscos tropicals. Per primera vegada els científics han identificat que quan hi ha una manca d'aigua prolongada els arbres pateixen embòlies en el seu sistema circulatori i els arbres moren de set. 
Entrevista

'La desmaterialització ens farà més lliures, menys contaminants, més feliços'

Juli Capella és un dels fundadors de Capella García Arquitectura. Va ser president del FAD i promotor de l'Any del Disseny l'any 2003. També ha estat membre plenari del CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i les Arts, de la Generalitat de Catalunya). Entre les seves obres arquitectòniques destaquen els centres d'oci Zig Zag a Múrcia, Heron City a Barcelona i els hotels Omm i Diagonal Barcelona, ambdós a la ciutat comtal. Va ser director fundador de les revistes 'De Diseño' i 'Ardi', així com responsable de la secció de disseny de la revista 'Domus'.