Notícia

Un projecte de l'ICTA analitzarà processos de resistència ciutadana davant injustícies ambientals

El projecte ha estat seleccionat per l'International Social Science Council (ISSC) entre un centenar de propostes internacionals i rebrà 850.000 € en tres anys. Parteix de la iniciativa EJAtlas desenvolupada des de l'ICTA-UAB en el marc del projecte EJOLT 2011-201.
Notícia

La densitat de la fusta i de les fulles expliquen com funcionen els boscos d’arreu del món

Conèixer les dinàmiques ecosistèmiques pot ajudar a obtenir beneficis en la gestió forestal, la conservació d'espècies i el segrest de carboni.
Article

Nova eina web adreçada a gestors per millorar l'eco-eficiència del cicle de l'aigua a les ciutats

L'eina ha estat desenvolupada en el marc del projecte europeu Life + Aquaenvec com a resultat de tres anys de recerca. Està adreçada a planificadors i gestor públics i privats del sector de l'aigua i permet millorar la relació entre l'impacte ambiental i el cost d'activitats

Notícia

La Unió Europea no cobreix les necessitats en matèria de conservació

El 75% dels fons LIFE-Nature de la Unió Europea s'haurien destinat a espècies no amenaçades i en regions on no hi ha risc. Aquest fet podria arribar a limitar la seva capacitat per assolir els objectius de conservació previstos.
Article

Tancant el cicle: la Comissió Europea adopta un nou i ambiciós paquet d'Economia Circular

La Comissió Europea ha adoptat un nou i ambiciós paquet d'Economia Circular per estimular la transició d'Europa cap a una economia circular que impulsarà la competitivitat global, fomentar el creixement econòmic sostenible i la generació de nous llocs de treball, ajudar les empreses i els consumidors europeus per fer la transició a una economia més forta i més circular en què s'utilitzen els recursos de forma més sostenible.

Article

Investigadors de la UPC dissenyen un joc virtual per estalviar fins el 30% d'energia a la llar

Una cinquantena de famílies amb pocs recursos de la ciutat de Plymouth, al Regne Unit, implementaran nous hàbits per estalviar entre un 15% i un 30% del consum energètic domèstic, mitjançant un joc virtual creat en el marc d'una prova pilot dins del projecte europeu EnerGAware, que coordina el Grup de Recerca i Innovació a la Construcció de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El projecte està finançat amb 1,9 milions d'euros de la Unió Europea (UE).
 

Notícia

Catalunya celebra la VII Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Des del 21 i fins el 29 Catalunya celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Aquesta iniciativa neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Notícia

El Parlament europeu aprova nous llindars de contaminació d'emissions atmosfèriques

El Parlament Europeu ha votat els nous límits màxims nacionals d'emissions dels principals contaminants atmosfèrics per a l'any 2030, amb una etapa intermèdia i obligatòria l'any 2025. D'aquesta manera, ha donat llum verda a la proposta de revisió de la Directiva 2003/35/EC, coneguda com "NECD", que fixa els sostres nacionals d'emissions. Els nous llindars són més estrictes que l'anterior Directiva del 2013, però menys ambiciosos del que voldria la Comissió del Medi Ambient al Parlament i no resolen el problema de salut pública que suposa la contaminació.
Article

Ecòlegs del CREAF proposen un nou sistema per diagnosticar l'estat de salut dels ecosistemes

Un equip d' investigadors de la Unitat d'Ecologia Global del CREAF suggereix un sistema de diagnosi basat en la llum i l'olor que emeten les plantes. Aquestes eines, més sofisticades i menys agressives, obren les portes per estimar l'estat fisiològic global dels boscos i els conreus del planeta.
Notícia

Nou Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia

Les institucions de la UE enforteixen l'aliança amb les ciutats i pobles amb el Nou Pacte integrat d'Alcaldes pel Clima i l'Energia, amb tres nous pilars: horitzó 2030, integració de la mitigació i adaptació, i la dimensió internacional.