Notícia

REACCIONA: nova campanya per millorar la recollida de residus a Sant Just

La campanya, que pretén fer reaccionar la ciutadania a l'hora de separar els residus que es dipositen al contenidor gris, s'ha concebut com una variant de la que fa uns mesos va engegar la Generalitat de Catalunya a través de diferents suports.

Article

Prop de 2.000 menús solidaris repartits a Sant Just gràcies a l'aprofitament dels excedents dels menjadors escolars

El projecte "A Sant Just, l’escola cuina, menja, aprofita”, és una acció contra el malbaratament alimentari

L'any 2016 s'han repartit 1941 menús solidaris a través del projecte  “A Sant Just, l’escola cuina, menja, aprofita”, una acció per evitar el malbaratament alimentari fomentant l’aprofitament dels excedents dels menjadors escolars de Sant Just i en el qual participen les tres escoles públiques del municipi i l'Escola Bressol Municipal Marrecs. 

Notícia

Sant Just potencia l'ús de la bicicleta amb nous aparcaments i un punt de reparació

La bicicleta és un mitjà de transport que està creixent molt tant a Barcelona com a la resta de l'àrea metropolitana. A Sant Just Desvern també s'està incrementant el seu ús i, des de l'Ajuntament es vol continuar potenciant així com donar resposta a aquesta demanda.

Article

Neix @baixcicletada, un nou perfil a les xarxes socials per potenciar l'ús de la bicicleta al #BaixLlobregat

Fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de desplaçament al Baix llobregat i millorar el format de la Bicicletada -que es fa al setembre- per passar d’un simple dia festiu a una filosofia de desplaçament. Aquest és l'objectiu de diferents accions comunicatives que han posat en marxa els set municipis organitzadors de la Passejada en bicicleta que es fa en el marc de la Setmana de la Mobilitat.

Notícia

Els edificis dels centres escolars de Sant Just obtenen la certificació energètica

Vuit edificis dels centres escolars de Sant Just Desvern han obtingut la seva certificació energètica i l’etiqueta que així ho acredita, gràcies als estudis fets amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Notícia

Tiana, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat i Cornellà de Llobregat reconeguts en els Premis Ciutats Sostenible

La ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, ha lliurat els XIII Premis Ciutat Sostenible que guardona les actuacions dels municipis espanyols en matèria de desenvolupament sostenible.

Notícia

Sant Just aconsegueix un 15 % d’estalvi energètic, el segon any del Pla d'Eficiència Energètica

L'any 2014 ha estat el segon any d'aplicació de mesures d'estalvi i eficiència energètica dins el Pla d'Eficiència Energètica Municipal. En aquest dos anys s'han aprovat dos Decrets d'Alcaldia establint els objectius per a cada exercici de reducció del consum energètic municipal, tant del conjunt del consum municipal com de l'enllumenat i de cadascun dels equipaments municipals específicament.

Notícia

Sant Just Desvern inicia un procés participatiu sobre el Pla Especial de Protecció de Collserola

La declaració de Collserola com a Parc Natural, l'any 2010, va comportar la redacció d'un nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge (PepNat) que substituís l'encara vigent Pla Especial d'Ordenació i Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola (PEPCo), de l'any 1987. Aquest nou document de planejament vol ser una oportunitat per repensar el Parc i per afrontar els nous reptes d'aquest espai natural que comparteixen 9 municipis.