Notícia

El Parc del Nord de Sabadell serà un corredor biològic urbà

La recuperació del parc del Nord de Sabadell –el segon parc més gran de la ciutat– té per objectiu convertir-lo en un corredor urbà biològic de caràcter metropolità, que vertebri els espais verds de la ciutat: el bosc de Can Deu i el Parc Agrari al nord, la cornisa del Ripoll a l’est, el parc de la Clota al sud i el parc de Catalunya a l’oest.

Article

Més d’una trentena d’usuaris utilitzen ja el servei de fotolinera de Rubí

Foto: Localpres

Rubí ha inaugurat la seva tercera fotolinera per a vehicles elèctrics. L'espai, situat davant del Rubí Forma, proporciona energia fotovoltaica tant per a la càrrega de vehicles elèctrics com per a l'autoconsum energètic de l'equipament municipal. La nova instal·lació del Rubí Forma ja té 35 usuaris registrats que poden endollar gratuïtament els seus vehicles.

Notícia

Sabadell impulsa un Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire per reduir el 16% d’emissions contaminants

Sabadell tenia pendent des del 2011 l’elaboració del Pla de Millora de Qualitat de l’Aire (PAMQA) , que ara s’ha portat a terme amb la participació tècnica de membres de la Diputació de Barcelona, l’Agència d’Ecologia Urbana i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. 

Notícia

S'intensifica el control de l'accés motoritzat als camins de l'Anella Verda de Terrassa

S'ha intensificat la vigilància sobre l'accés de vehicles motoritzats als camins de l'entorn natural de Terrassa i, més concretament, de l'Anella Verda, a través de l'organització d'actuacions coordinades de diferents cossos de seguretat.

Notícia

Ripollet celebra una gran festa al parc del riu Ripoll pel medi ambient

S'ha posat el seu punt final l'edició d'aquest any del Ripollet Cultiva't, una setmana amb diverses activitats que volen promoure hàbits de vida més saludables, un consum responsable i una millora de l'entorn mediambiental. La posada final s'ha celebrat el 7 de maig amb la Festa en Verd, una gran fira amb la participació de diverses entitats al parc del riu Ripoll.

Notícia

Quatre municipis vallesans comencen una prova pilot per controlar la fertilitat dels senglars

S’aplicarà un tractament de vacunació a un centenar d’exemplars d’àrees periurbanes de Sant Cugat, Matadepera, Vacarisses i Terrassa.

Article

Es presenta el nou servei per potenciar l'ús de la bicicleta al campus UAB

El Servei BiciUAB és un centre integral de la bicicleta, situat en un local a l’interior de l’estació de FGC, que vol fomentar l'ús d'aquest vehicle com a mitjà de transport quotidià i sensibilitzar sobre la necessitat de practicar una mobilitat més sostenible.

Notícia

Primers passos per per iniciar l’elaboració del Pla de Mobilitat dels dos Vallessos

L’objectiu és que aquest Pla estigui redactat a finals d’any i que es pugui fer l’aprovació inicial a principis de 2018 amb un horitzó 2026. A la trobada hi van assistir representants municipals dels més de 60 ajuntaments que sumen les dues comarques.