L'AMB instal·la gratuïtament un aparcament de bicicletes Bicibox a Ripollet

Font: Ajuntament de Ripollet
26/04/2016 - 10:17

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha instal·lat a la plaça Pere Quart de Ripollet un mòdul del servei Bicibox amb aparcament per a catorze bicicletes. Aquesta instal·lació respon a una petició feta des de la Regidoria de Mobilitat i Transport Públic de l'Ajuntament.

La instal·lació s'ha realitzat de forma gratuïta.

El servei Bicibox permet disposar d'un aparcament protegit i segur per a aquelles persones que utilitzen la bicicleta particular en els seus desplaçaments per la ciutat. Així doncs, un dels principals objectius del Bicibox és fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà per a la mobilitat quotidiana, oferint un aparcament segur per a les bicicletes pròpies.

Per utilitzar el Bicibox cal el registre previ dels usuaris i de les seves bicicletes al web bicibox.cat. Aquest registre dóna dret a estacionar gratuïtament una bicicleta, en qualsevol dels aparcaments de la xarxa, per un temps màxim de 48 hores consecutives els dies laborables, i per un temps màxim de 72 hores en el cas d'estacionaments que es realitzin incloent dies del cap de setmana. Aquestes limitacions s'han establert per facilitar la rotació d'usuaris. En cas d'un mal ús de les instal·lacions o d'un ús indegut del servei, s'apliquen tarifes sancionadores.

El regidor de Mobilitat i Transport Públic, Fran Sánchez, valora de manera molt positiva la instal·lació d'aquest nou servei, del qual gaudeixen la gran majoria de municipis de l'AMB perquè "no només fomenta l'ús de la bicicleta per la ciutat, sinó que permet disposar d'un aparcament segur i fiable per tots els veïns i veïnes de Ripollet."


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

Notícia

La via pedalable, que té 750 metres i salva el riu Sec, forma part de la xarxa Bicivia i ha estat cofinançada amb fons europeus FEDER.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Butlletí