Expoelectric presentarà l’e-Casa, una llar eficient amb el vehicle elèctric endollat a la xarxa

23/09/2016 - 14:34

La 6a edició d’Expoelectric presentarà com a gran novetat l’e-Casa, “la llar eficient endollada al vehicle elèctric”, una activitat promoguda per l’Institut Català d’Energia i pionera a nivell europeu que recrearà un habitatge autosuficient energèticament que utilitza el vehicle elèctric com a font d’energia. Aquesta llar estarà equipada amb elements de generació d’energia renovable, com plaques solars i molins de vent, per proveir-se d’energia neta i sostenible.

 

L’e-Casa cerca mostrar a la ciutadania un nou paradigma d’habitatge altament eficient en el qual el vehicle elèctric ja no és només un mitjà de transport, sinó que esdevé un element capaç de subministrar energia a la xarxa per a l’ús domèstic. També pretén posar de manifest els beneficis que podria aportar una llar d’aquest tipus a nivell d’estalvi energètic i econòmic així com de reducció d’emissions.

Aquesta nova activitat s’estrenarà a l’edició d’enguany d’Expoelectric, que acollirà Barcelona del 29 de setembre al 2 d’octubre. La fira és l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics del sud d’Europa i ha aconseguit consolidar-se a la ciutat comtal com la cita ineludible dins el calendari europeu d’esdeveniments urbans sobre mobilitat sostenible.

Impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN), Expoelectric convertirà Barcelona un any més en un aparador del vehicle elèctric i de les últimes tecnologies d’estalvi energètic per a vehicles en l’àmbit de la mobilitat, mitjançant un conjunt d’activitats lúdiques i divulgatives, gratuïtes i adreçades a tots els públics.

Així mateix, les e-Jornades s’incorporen aquest any al ventall d’activitats de l’esdeveniment amb l’objectiu de debatre sobre el present i el futur del vehicle elèctric, amb un programa d’activitats i conferències dirigides a professionals del sector.

El punt de trobada del vehicle elèctric
L’esdeveniment, que ja compta amb la participació d’algunes de les principals empreses del sector, permetrà als visitants provar a l’Expotest l’última tecnologia dels nous models de vehicles elèctrics i d’híbrids endollables de marques com Renault, Volkswagen, Nissan o KIA. L’Expotest consta d’un circuit tancat de proves especial per a motocicletes i bicicletes elèctriques, així com d’un recorregut en trànsit obert per a les proves de cotxes.

Tornen els e-Col·loquis, les xerrades informatives per abordar tot tipus de qüestions relacionades amb l’ús dels vehicles elèctrics, i l’e-Concert, el concert musical en directe que se celebrarà al mateix temps que circulen vehicles elèctrics al seu voltant, entre l’escenari i l’auditori. Una demostració innovadora i única a Europa per a què el públic assistent visqui en primera persona la millora de l’entorn en una ciutat 100% elèctrica.

Expoelectric també aproparà la mobilitat de zero emissions als més petits amb els circuïts de motos elèctriques i de karts elèctrics, combinats amb xerrades sobre seguretat viària i jocs infantils, per sensibilitzar als infants sobre la importància d’adquirir uns hàbits de consum energètic sostenibles i responsables en tots els àmbits.


Categories: 

Relacionats

Notícia

El Pla de mobilitat urbana (PMU) és el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona per als pròxims sis anys. Entre abril i juny hi haurà un període de debat amb una dotzena de trobades amb entitats per abordar aspectes concrets de la mobilitat, com l’accessibilitat, el gènere, la sostenibilitat i la mobilitat sanitària o l’escolar.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Butlletí