Martorelles aprova l'adhesió al nou Pacte d'Alcaldes per l'energia i el clima

19/10/2016 - 10:17

El municipi ja ha complert amb l’objectiu de reduir les seves emissions més d’un 20% per al 2020.

El passat 19 de setembre el Ple de l’Ajuntament de Martorelles, en sessió ordinària, va aprovar l’adhesió al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per a l’energia i el clima.

El nou Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia és la fusió de la mitigació del canvi climàtic (Pacte dels Alcaldes) i l’adaptació (Alcaldes per l’Adaptació) sota un mateix paraigua en una sola iniciativa i constitueix el corrent principal del moviment Europeu que involucra les Autoritats Locals i la seva ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta iniciativa renovada defineix els compromisos renovats i la visió compartida (més enllà del 2020) per abordar reptes interconnectats: la mitigació del canvi climàtic, l’adaptació i l’energia sostenible.

És un compromís voluntari pel qual els municipis assumeixen l’objectiu de reduir les seves emissions més d’un 20% l’any 2020 i en un 40% l’any 2030. 

Pel que fa Martorelles, el municipi ja va arribar al 20% de reducció d’emissions al 2015 gràcies a millores en l’enllumenat public. El servei de recollida selectiva Porta a Porta, un altre indicador, es troba en marxa des de 2006.    


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Una actuació que reduirà el consum energètic i la quantitat de CO2 emeses aproximadament a la meitat

Article

L'Ajuntament de Martorelles i la Biblioteca municipal s'han sumat a un projecte afavoreix el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la protecció dels cursos fluvials de les conques del Besòs i la Tordera. S'afegeixen a altres 11 municipis de les conques que participen al projecte durant l'any 2024.​

Notícia

Prop d’un centenar de persones participen en la jornada de portes obertes a les instal·lacions del Consorci Besòs Tordera, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua i de la Meteorologia.

Butlletí