Mieres serà el primer ajuntament garrotxí a fer servei només energies renovables

19/10/2016 - 13:55

El municipi passarà a formar part de la cooperativa Som Energia i en menys d’un mes tot el consum d’instal·lacions municipals i la il·luminació pública vindrà de fonts renovables. La resta de municipis també van fent passes cap a un consum més verd.

Mieres ha decidit canviar de subministrador elèctric i serà el primer municipi de la Garrotxa que farà servir energia 100% de fonts renovables per part de la cooperativa Som Energia. L’alcalde, Enric Domènech, ha explicat que han decidit fer el canvi motivat per ser una cooperativa, que en garanteix l’origen verd i donar exemple perquè més particulars facin el pas.

Abans d’un mes, Mieres calcula que l’energia que anirà a les dependències municipals com el pavelló i l’Ajuntament serà subministrada per aquesta companyia, a part de la il·luminació pública. Ara s’estan fent ajustaments i canvis de comptadors per a tenir-ho a punt.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La capital de la Garrotxa aposta clarament per aquest sistema energètic després dels bons resultats del desplegament de la comunitat del barri de Montolivet

Article

29 habitatges del barri de Montolivet ja funcionen amb l’energia que genera la instal·lació. Situada al teulat de les antigues escoles de Sant Pere Màrtir i a l’Escola Bressol Municipal, té una potència de 30 kW. L’Ajuntament d’Olot participa com un soci més de la comunitat energètica de Montolivet, que entra a formar part d’una prova pilot de digitalització de la Generalitat.

Butlletí