Es crea el Campus UAB de Reserves de la Biosfera Mediterrànies

El nou campus està vinculat al Centre Internacional UNESCO per a les Reserves de la Biosfera Mediterrànies
09/11/2016 - 12:00

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Fundació Abertis crearan el Campus UAB de Reserves de la Biosfera Mediterrànies vinculat al Centre Internacional UNESCO per a les Reserves de la Biosfera Mediterrànies, amb seu al castell de Castellet (Barcelona), amb la voluntat de generar un espai de recerca, difusió, intercanvi i innovació en l’àmbit de les Reserves de la Biosfera de la Mediterrània.

 

La creació del Campus UAB serà possible gràcies al conveni de col·laboració signat per la rectora de la UAB, Margarita Arboix i pel president d’Abertis i del Centre Internacional UNESCO, Salvador Alemany, en un acte que va tenir lloc el proppassat dijous dia 3 de novembre, a la seu d’Abertis a Barcelona. Durant la signatura, ambdues parts van mostrar la seva voluntat de treballar activament per al foment i el desenvolupament de la recerca interdisciplinària en l’àmbit socioambiental en relació a les Reserves de la Biosfera de la Mediterrània.

Per part de la UAB, la creació del Campus s’articularà a través de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i la Facultat de Ciències. Els principals destinataris del Campus seran els estudiants del grau de Ciències Ambientals de la UAB i del Màster en Estudis Interdisciplinaris en Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social (SAES) de l’ICTA-UAB.

El conveni contempla la col·laboració en el desenvolupament de projectes relacionats amb les Reserves i l’organització d’activitats de recerca i de formació relacionades amb les activitats del grau de Ciències Ambientals i del Màster SAES. D’altra banda preveu la celebració de jornades acadèmiques, presentacions de treballs de final de grau i de màster, i la promoció de l’intercanvi d’estudiants de diferents universitats de països de la Mediterrània.

Es crearà un grup de treball format per personal tècnic de la Fundació Abertis i per investigadors i acadèmics de l’ICTA-UAB que potenciaran entre els estudiants el desenvolupament de projectes de recerca entorn de les reserves de la biosfera de la conca mediterrània..

El Centre Internacional UNESCO per a les Reserves de la Biosfera Mediterrànies, coordinat a nivell científic pel professor de l’ICTA-UAB, Martí Boada, i impulsat per la Fundació Abertis i el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el seu Organisme Autònom de Parcs Nacionals (OAPN), ha esdevingut un exemple pioner a nivell mundial de Centre de Categoria II que, sota els auspicis d’UNESCO, combina la gestió público-privada.

Des del Centre Internacional UNESCO, amb seu a Castellet (Barcelona), es coordina la Xarxa de Reserves de la Biosfera Mediterrànies que, amb seixanta reserves d’una quinzena de països del Mediterrani, pretén establir ponts de diàleg, de cooperació i d’intercanvi de coneixements i d’experiències entre aquests espais protegits

Imatges:
Fotografies de l'acte de signatura del conveni de col·laboració, a la seu d'Abertis a Barcelona.


Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Entrevista
Lucia Matamoros, nanotecnóloga i membre de la tripulació d'Hypatia II

Acte
09/04/2024 - 00:00
Presencial i via zoom
Acte
26/04/2024 - 00:00
Àrea metropolitana de Barcelona

Butlletí