Visita "Cap a una economia circular: un material, dos destins"

dijous, 24 novembre, 2016 - 10:00 a 13:00
Ecoparc de la Zona Franca
Geolocation

Entrarem dins de dues instal·lacions per veure com es trien els materials que es reciclaran i quin paper hi tenen el disseny, l’ús i la separació en origen.

L'Ecoparc de la Zona Franca de Barcelona és una planta de tractament mecànic i biològic de residus municipals. En aquesta instal·lació es tracta la fracció resta (contenidor gris) i la fracció orgànica (contenidor marró). L'Ecoparc 1, situat a la Zona Franca de Barcelona, dóna servei al Barcelonès i al Baix Llobregat. De l'orgànica i la resta, l'Ecoparc n'extreu tres recursos: els materials recuperables, biogàs i compost i bioestabilitzat.

L'empresa Saica fa més de 60 anys que lidera la recuperació i gestió de paper i cartró a l'Estat espanyol. A Catalunya i Balears disposa de 9 plantes de recuperació i gestió de residus, i de 5 plantes de transferència de residus especials distribuïdes estratègicament.

Visita combinada a l’Ecoparc de la Zona Franca i a l’empresa Saica. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Totes les activitats de La Fàbrica del Sol requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't segueix l'enllaç.

 

 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Acte
21/11/2018 - 08:30
Campus de la Ciutadella de la UPF C. Ramon Trias Fargas, 25-27 08005 Barcelona
Notícia

Iniciativa per reduir la generació de residus en les festes i esdeveniments a Barcelona i Vic.

Notícia

El Wolrd Clean Up s'ha celebrat el 15 de setembre a més de 150 països que participen en una iniciativa per netejar espais verds, amb la qual es vol conscienciar del gran problema que suposa la brossa per al medi ambient. Des de París, fins a països com l'Índia o, més a prop, a les Illes Balears, milions de voluntaris han treballat per evidenciar aquest perill comú a tot el món.

Butlletí