Taller "El Port i els residus: D'envàs a envàs"

dissabte, 26 novembre, 2016 - 10:30 a 13:30
L'Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol
Geolocation

L’ecodisseny promou la fabricació d’objectes que puguin ser desmuntats i reutilitzats un altre cop en el futur.

La producció de residus creix exponencialment. Les solucions per a evitar-los i gestionar-los millor, també. Tot i així, el plàstic segueix sent un dels materials més contaminants en els mars i els oceans del nostre planeta. Estudis recents calculen que cada any s’hi aboquen aproximadament uns 8 milions de tones de plàstics. Es tracta d’un material que pot arribar a trigar 1.000 anys a biodegradar-se. Durant l’activitat s’exposaran la problemàtica dels residus i la seva gestió, i com es pot ajudar a evitar-la mitjançant el disseny. Els participants es fabricaran un producte funcional que s’enduran a casa i ho faran per mitjà d’una màquina d’injecció de plàstics manual, que utilitza plàstic residual. D’aquesta manera es transformen plàstics residuals en productes funcionals.

Taller a càrrec de Taller Esfèrica. Coorganitzat amb el Centre de la Platja. Amb la col·laboració del Port de Barcelona. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Totes les activitats de La Fàbrica del Sol requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't segueix l'enllaç.

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

Iniciativa per reduir la generació de residus en les festes i esdeveniments a Barcelona i Vic.

Notícia

El Wolrd Clean Up s'ha celebrat el 15 de setembre a més de 150 països que participen en una iniciativa per netejar espais verds, amb la qual es vol conscienciar del gran problema que suposa la brossa per al medi ambient. Des de París, fins a països com l'Índia o, més a prop, a les Illes Balears, milions de voluntaris han treballat per evidenciar aquest perill comú a tot el món.

Butlletí