Taller "El Port i els residus: D'envàs a envàs"

dissabte, 26 novembre, 2016 - 10:30 a 13:30
L'Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol
Geolocation

L’ecodisseny promou la fabricació d’objectes que puguin ser desmuntats i reutilitzats un altre cop en el futur.

La producció de residus creix exponencialment. Les solucions per a evitar-los i gestionar-los millor, també. Tot i així, el plàstic segueix sent un dels materials més contaminants en els mars i els oceans del nostre planeta. Estudis recents calculen que cada any s’hi aboquen aproximadament uns 8 milions de tones de plàstics. Es tracta d’un material que pot arribar a trigar 1.000 anys a biodegradar-se. Durant l’activitat s’exposaran la problemàtica dels residus i la seva gestió, i com es pot ajudar a evitar-la mitjançant el disseny. Els participants es fabricaran un producte funcional que s’enduran a casa i ho faran per mitjà d’una màquina d’injecció de plàstics manual, que utilitza plàstic residual. D’aquesta manera es transformen plàstics residuals en productes funcionals.

Taller a càrrec de Taller Esfèrica. Coorganitzat amb el Centre de la Platja. Amb la col·laboració del Port de Barcelona. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Totes les activitats de La Fàbrica del Sol requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't segueix l'enllaç.

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

El Pla d’acció de senglars inclou una campanya de sensibilització i el bloqueig de contenidors i papereres perquè aquests animals no hi trobin aliments. L’objectiu és desincentivar la seva presència, que pot provocar accidents de trànsit, la transmissió de malalties o trobades agressives amb les persones.

Article

Un grup de voluntaris han recollit el dissabte 7 de juliol més de 270.000 burilles als carrers i platges de Barcelona. Ha estat la segona edició de la recollida massiva de burilles a la ciutat.

 

Notícia

El barri del Parc i la Llacuna del Poblenou ha estrenat un innovador centre gestor de residus tecnològics, gestionat per la Fundació Trinijove, que vol fomentar l’economia social i verda. El centre està situat en una antiga nau industrial rehabilitada, cedida per l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí