Vila-real acull el V Simposi d’Educació per la Sostenibilitat

14/11/2016 - 09:25

Vila-real ha estat l'escenari els dies 11, 12 i 13 de novembre del V Simposi d’Educació per la Sostenibilitat, un esdeveniment que ha reunit diferents organismes i institucions relacionats amb l'educació ambiental i el desenvolupament sostenible i que enguany es desenvolupa sota el títol Movent consciències: de l’emoció a l’acció.

 

Entre els participants, organitzadors i col·laboradors es troben la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport; la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural; la Societat Valenciana d'Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible; la Universitat Jaume I, la Diputació, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la Fundació Caixa Rural i l'Ajuntament de Vila-real.

La iniciativa s'organitza com una trobada per a tractar d'implicar el professorat, així com els tècnics mediambientals i les persones interessades en la cerca de la sostenibilitat a través d'activitats com tallers, taules-debat, visites, eixides de camp i conferencies marc, com la que oferirà el professor i exdirector de la Unesco Federico Mayor Zaragoza aquest divendres 11, a les 18.30 hores en la Fundació Caixa Rural, sota el títol Agenda 2030: una nova oportunitat per al desenvolupament.

El dissabte 12, s'oferiren al llarg de tot el dia diverses xarrades sobre desenvolupament sostenible, ètica ambiental o el paper de les ONG mediambientals, a les quals seguiran una taula redona sobre ciutats sostenibles i diverses tertúlies simultànies sobre educació, alimentació sostenible i xarxes escolars per a la sostenibilitat. La sessió finalitzarà amb diversos tallers sobre l'abordatge de qüestions ecosocials en els centres escolars, l'engegada d'un hort ecològic o les estratègies per a educar en sostenibilitat.

Les activitats canviaren d'ubicació el diumenge, quan el paratge del Termet acullí un itinerari en la senda botànica i una visita al assut del riu Millars; activitats per a conservar la biodiversitat, i una trobada d'equipaments i serveis d'educació ambiental. A les 12.45 hores es realitzà la cloenda del simposi en el CEA el Termet. 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La tercera edició de la fira mediambiental que promou la conscienciació dels més menuts a València visit les platges de Puçol, Bellreguard i Gandia durant juliol

Entrevista

Marina Mir és, amb Jaume Terradas, una de les introductores de l’educació ambiental al país. Pionera en l’aportació de didàctica als primers itineraris de la natura —entre els quals Bosc de Santiga i Can Lleonart—, a equipaments i publicacions capdavanters i a recursos de l’impacte del Joc de l’Aigua, des de la seva posició de biòloga i de professora d’institut, avui ja jubilada, va tenir l’oportunitat de treballar les herències de figures com Ramon Margalef i, sobretot, Angeleta Ferrer i Sensat. Dins de l’aula, Marina Mir va crear xarxa d’ensenyants a casa nostra i va posar en pràctica plenament la metodologia de projectes, avui redescoberta per alguns àmbits educatius i pels mitjans.

Acte
15/12/2017 - 09:00
Casa de l'Aigua. Trinitat Nova

Butlletí