Vila-real acull el V Simposi d’Educació per la Sostenibilitat

14/11/2016 - 09:25

Vila-real ha estat l'escenari els dies 11, 12 i 13 de novembre del V Simposi d’Educació per la Sostenibilitat, un esdeveniment que ha reunit diferents organismes i institucions relacionats amb l'educació ambiental i el desenvolupament sostenible i que enguany es desenvolupa sota el títol Movent consciències: de l’emoció a l’acció.

 

Entre els participants, organitzadors i col·laboradors es troben la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport; la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural; la Societat Valenciana d'Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible; la Universitat Jaume I, la Diputació, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la Fundació Caixa Rural i l'Ajuntament de Vila-real.

La iniciativa s'organitza com una trobada per a tractar d'implicar el professorat, així com els tècnics mediambientals i les persones interessades en la cerca de la sostenibilitat a través d'activitats com tallers, taules-debat, visites, eixides de camp i conferencies marc, com la que oferirà el professor i exdirector de la Unesco Federico Mayor Zaragoza aquest divendres 11, a les 18.30 hores en la Fundació Caixa Rural, sota el títol Agenda 2030: una nova oportunitat per al desenvolupament.

El dissabte 12, s'oferiren al llarg de tot el dia diverses xarrades sobre desenvolupament sostenible, ètica ambiental o el paper de les ONG mediambientals, a les quals seguiran una taula redona sobre ciutats sostenibles i diverses tertúlies simultànies sobre educació, alimentació sostenible i xarxes escolars per a la sostenibilitat. La sessió finalitzarà amb diversos tallers sobre l'abordatge de qüestions ecosocials en els centres escolars, l'engegada d'un hort ecològic o les estratègies per a educar en sostenibilitat.

Les activitats canviaren d'ubicació el diumenge, quan el paratge del Termet acullí un itinerari en la senda botànica i una visita al assut del riu Millars; activitats per a conservar la biodiversitat, i una trobada d'equipaments i serveis d'educació ambiental. A les 12.45 hores es realitzà la cloenda del simposi en el CEA el Termet.



 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Més d'1 miler d'estudiants dels centres educatius de Llefià, La Salut i Sant Roc han participat de la segona edició de la Fira dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

Notícia

El programa Naturalitza’t de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat el curs amb una trobada dels centres educatius per compartir idees i propostes. L’alumnat va exposar els projectes mediambientals treballats a classe en un mercat d’experiències a la plaça de la Vila obert a tota la ciutadania.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Butlletí