Castelldefels aprova el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

14/11/2016 - 12:21

El pla prioritza els sistemes de transport no contaminants i aposta per la conscienciació ciutadana sobre els valors de la mobilitat sostenible i segura.

 

El Ple de l'Ajuntament de Castelldefels va aprovar inicialment el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Castelldefels, el document marc que preveu un conjunt de mesures a aplicar en els propers sis anys per afavorir un model de mobilitat segura i sostenible des del punt de vista ambiental.

El Pla conté el següent decàleg d'objectius:

1. Millorar la seguretat viària, reduint l'accidentalitat i respectant l'espai públic destinat a cada mitjà de transport.
2. Afavorir les condicions per a la mobilitat a peu, destinant als vianants major superfície d'espai públic i de millor qualitat (en accessibilitat i seguretat).
3. Augmentar l'ús de la bicicleta com a transport habitual, mantenint i millorant les infraestructures, la gestió del trànsit i l'educació viària.
4. Promoure la utilització del transport col·lectiu, públic i privat.
5. Garantir una distribució de mercaderies àgil i ordenada.
6. Fomentar l'ús racional del cotxe, amb mesures que facilitin l'ús de sistemes de transport més sostenibles i promoguin la intermodalitat.
7. Fer compatible l'oferta d'aparcament amb les necessitats dels residents i de la demanda de rotació.
8. Controlar i disminuir els nivells de contaminació atmosfèrica i acústica provocats pel trànsit.
9. Estendre entre la població la sensibilització i conscienciació ciutadana sobre els valors de la mobilitat sostenible i segura.
10. Establir mecanismes de coordinació entre els diferents municipis de l'entorn.

L'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, ha destacat el valor de les aportacions ciutadanes en l'elaboració del PMUS. "Hem volgut comptar amb la ciutadania perquè la participació és un element diferenciador d'aquest equip de govern", ha indicat l'alcaldessa.

Per la seva banda, la regidora de Mobilitat, Eva López, ha assenyalat que el PMUS "reflecteix un model de mobilitat sostenible centrat en les persones". Per això, ha afegit, "cal fomentar l'ús racional del vehicle, crear espais per al passeig i fomentar la compra de proximitat". Eva López ha demanat la implicació de tota la ciutadania per "fer de Castelldefels un lloc on sigui mes segur circular a peu, amb bicicleta o amb cotxe, on es respectin els espais per a cada manera de circular".

El PMUS és el fruit del treball dels tècnics municipals i les aportacions que els agents socials, col·lectius, entitats i ciutadania van realitzar en les quatre sessions participatives de la Taula de Mobilitat celebrades durant el primer semestre del 2016. Del total de propostes presentades, el document recull un 73%: un 42% d'aquestes propostes han estat incorporades mentre que un 31% ja estaven contemplades. Un 14% de les propostes no eren competència específica del PMUS, per tant, han de ser traslladades a altres departaments o organismes. Finalment un 13% van ser desestimades.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La zona destinada a aquest servei estarà ubicada a l'aparcament de darrere de l'estació de tren i començarà a funcionar aquest 23 de gener. Es tracta d'una zona d'estacionament reservada per als usuaris del transport públic i que aquests poden gaudir durant 24 hores consecutives de manera gratuïta.

Notícia

Molins de Rei compta ja amb quatre  punts de càrrega per vehicles elèctrics situats al carrer del Molí amb la plaça de la Llibertat. Es tracta de punts de càrrega semi-ràpida que podran utilitzar la gran majoria de vehicles elèctrics de forma gratuïta. Aquest projecte té un cost global de 28.000 euros.

Notícia

L’objectiu del nou servei P+R de l’AMB, que es gestiona amb una nova app, és potenciar l’ús del transport públic, augmentant l’oferta d’estacionament al voltant de les estacions ferroviàries i facilitant la intermodalitat amb el vehicle privat. De les 6.000 places d’aparcaments al voltant de les estacions analitzades per l’AMB, l’organisme metropolità es proposa destinar-ne fins a 1.500 preferentment a usuaris del transport públic

Butlletí