Bombers de Barcelona ja té el seu primer vehicle 100% elèctric

16/11/2016 - 12:25

En el marc del Pla Estratègic de Sostenibilitat Interna de la Gerència de Seguretat i Prevenció, Bombers de Barcelona ha fet un pas endavant i s'ha adherit a les línies de treball de l'Ajuntament per avançar envers la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

El vehicle està destinat als desplaçaments derivats de les tasques diàries d’oficina.

La incorporació d'aquest vehicle, provinent de la finalització d'un rènting de 4 anys que tenia l'Ajuntament, estarà destinat als desplaçaments derivats de les tasques diàries d'oficina. Homologat per a cinc places i amb una autonomia de 110 km permetrà el desplaçament urbà i per les poblacions de l'AMB.

D'acord amb la Instrucció tècnica per a l'aplicació de criteris de sostenibilitat en els vehicles de l'Ajuntament, la prioritat màxima d'adquisició de vehicles lleugers ha de ser la de vehicle elèctric i, si no és possible, justificant els motius tècnics o econòmics, per algun vehicle diferent d'un motor d'explosió convencional com els vehicles híbrids endollables o els vehicles híbrids no endollables i els vehicles de gas (bifuel inclosos).


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Butlletí