Lleida instal·la 400 nous contenidors de recollida selectiva de residus

23/11/2016 - 14:13

La Paeria de Lleida ha augmentat el nombre de contenidors de recollida selectiva amb l'objectiu de millorar la ràtio d'habitant per contenidor i alhora es pugui materialitzar una redistribució de les illes de recollida de brossa.​

La setmana passada va començar l'operativa del canvi dels contenidors amb la qual es posen a la ciutat aproximadament uns 400 contenidors més de selectiva de càrrega lateral per les fraccions de paper i cartró, vidre i envasos, que venen a ser unes 133 àrees noves. A més, es reagrupen els contenidors d'envasos, vidre i paper al costat de contenidors de RSU i orgànica per tal de crear àrees completes amb 5 fraccions de residus. Amb tot, la ciutat passarà a tenir 520 àrees completes.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d'alcalde i regidor de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dimecres un dels punts on l'Ajuntament ha instal·lat una de les noves illes, en concret al passeig de Ronda. Ros ha explicat que l'objectiu és que la ciutadania tingui l'accés als contenidors més proper i facilitar que pugui llençar qualsevol de les fraccions de residus en el mateix desplaçament. 

En una primera fase, l'empresa concessionària del servei de neteja de la ciutat, Ilnet, ha abordat el nucli urbà amb la següent operativa: col·locar contenidors d'envasos, vidre i paper al costat de contenidors de RSU i orgànica per tal de crear àrees completes amb les 5 fraccions de residus, canviar els contenidors amb sistema easy d'envasos, vidre i paper per nous contenidors de càrrega lateral i retirar contenidors de RSU i FORM.

En concret, la instal·lació dels nous contenidors i la redistribució de les noves illes ha començat pels barris de Pardinyes, Balàfia, Secà de Sant Pere, Magraners, Bordeta, Mariola i Llívia. Posteriorment, se seguirà pels carrers entre el Passeig de Ronda i Onze de Setembre, des de la plaça Europa. Aquesta operativa d'instal·lació finalitzarà a finals de mes.

La inversió que suposa en contenidors aquest canvi és de 1.205.824,70 euros contemplada a la pròrroga del contracte amb l'empresa concessionària del servei Ilnet.

Amb aquest desplegament i redistribució dels contenidors de recollida selectiva, la ciutat de Lleida millora la ràtio d'habitant per contenidor de recollida selectiva, amb la qual cosa la ràtio se situa d'un contenidor de recollida selectiva per cada 276 habitants, per sota de la recomanació que fa l'Agència de Residus de Catalunya, que la situa en un contenidor de recollida selectiva cada 300 habitants. En aquest sentit, Larrosa ha posat de relleu que ''l'objectiu és que, amb la implantació i desplegament dels nous contenidors de recollida selectiva i les diferents campanyes de sensibilització, es vol arriar a incrementar en vuit punts el tant per cent de recollida selectiva''.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha cedit als ajuntaments una illa de contenidors de recollida selectiva de residus, per utilitzar-la en els actes i esdeveniments que es duguin a terme en el municipi, amb l’objectiu d’incentivar i facilitar la separació dels residus i promoure la sensibilització ambiental entre els participants

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Butlletí