"La contaminació atmosfèrica és el primer problema de salut pública"

Entrevistem Maribel Casas, investigadora del projecte INMA
Periodista especialitzada en salut ambiental

 

 

 

26/11/2016 - 19:26

Ja fa gairebé dues dècades que es va iniciar el projecte de recerca INMA (Infància i Medi Ambient), d'ISGLOBAL, que pretén esbrinar quin és l’impacte que els contaminats ambientals tenen en la salut dels nens i, de retruc, en la de la població general, ja que se sap que moltes de les malalties dels adults tenen el seu origen en la infantesa.

Amb més de tres-cents estudis desenvolupats durant tot aquest temps, hem parlat amb una de les investigadores del projecte, Maribel Casas, per conèixer com es treballa a un dels projectes d'investigació pública més importants d'Europa, quines són les principals descobertes fetes fins ara i si aquestes estan servint perquè les administracions prenguin mesures per reduir la presència de contaminants a les nostres vides.


Relacionats

Entrevista
Xavier Querol és professor d’investigació a l’IDAEA-CSIC

Xavier Querol ens parla de les morts prematures per la contaminació de l’aire que respirem i ens proposa algunes mesures per pal·liar la situació de forma urgent.

 
Notícia
Especial Congrés de Qualitat de l'Aire

La segona jornada del Congrés de Qualitat de l'Aire reivindica més mesures, informació acurada i posar la ciutadania al centre.
Notícia

Aquesta serà un dels reptes a debat al congrés ACUSTICAT, el gran punt de trobada de l’acústica catalana que se celebrarà els dies 24 i 25 d’abril a Manresa. Ja es pot consultar el programa.

Butlletí