Manlleu ha elaborat un Pla d’Acció d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat del municipi

Ajuntament de Manlleu

16/12/2016 - 09:43

Pluja d'idees per elaborar el Pla. Font: Ajuntament de Manlleu

Aquests darrers mesos l’Ajuntament de Manlleu ha treballat en l’elaboració del Pla d’Acció d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat per el municipi de Manlleu, amb la voluntat de definir un model energètic del municipi baix en carboni i ampliar els àmbits d’aplicació del PAES incorporant especialment els diferents sectors empresarials (indústria, comerç, turisme, pagesia i serveis).

El canvi climàtic ha esdevingut un dels reptes ambientals més importants d’avui en dia i l’actual model energètic n’és la causa principal. Per fer-hi front, l’Ajuntament de Manlleu es va adherir al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per una Energia Sostenible local en el marc del qual disposa d’un PAES (Pla Acció Energia Sostenible) de l’any 2008 actualment vigent i en aplicació.

L’Ajuntament vol ser promotor i agent de canvi del model energètic del municipi, participant i cooperant amb la resta d’agents públics i privats del territori, i liderar, impulsar i coordinar una estratègia integral per a tot el municipi.

S’ha obtingut un document o full de ruta a executar en els propers quatre anys, amb  trenta-dues accions concretes, identificades i consensuades amb els agents impulsors. Aquest Pla posa en valor, dota de coherència i maximitza les sinèrgies de les actuacions que ja s’estan duent a terme en aquest sentit. Té una important component de potenciar les oportunitats de creació d’ocupació i de generació de nous models de negoci en l’àmbit de l’energia sostenible així com de millorar l’eficiència en les empreses existents. I en l’àmbit de la ciutadania, també té una important component social, per garantir un accés universal per a tothom als serveis energètics segurs, sostenibles i assequibles.

L'ajuntament va convidar a la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona que va participar actiuvament en la fase de recull d'idees i elaboració d'accions.

Aquest projecte ha estat subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.


 

Municipis: 
OsonaManlleu

Relacionats

Article

Manlleu estrena “L'Energia de Manlleu en joc” en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2023.

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí