Es posa en marxa la Taula de Mobilitat de Vic

28/12/2016 - 09:56

Un òrgan de consulta i participació que busca la col·laboració social per definir els eixos estratègics en mobilitat sostenible a la ciutat de Vic.

Una quarantena de persones van assistir a la primera sessió de la Taula de mobilitat convocada a l’Ajuntament de Vic amb representació d’entitats del món sanitari, d’educació, empresarials, associacions de veïns, entitats relacionades amb la mobilitat com taxis, transport públic, pàrquings i autoescoles, tècnics municipals i representants polítics.

La taula segueix la voluntat de l’equip de govern de continuar avançant cap a una ciutat més sostenible, eficient, segura i saludable; en què hi hagi un bon encaix de la mobilitat tant de les persones com de les mercaderies.

Dinamitzada per la consultoria Cinesi, la presentació va servir per detallar l’aplicació de la metodologia Advance, un procés de participació ciutadana previ a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que serà la base que permetrà projectar el model de ciutat desitjat.

Foment del desplaçament sostenible

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) està format per un conjunt d’actuacions que tenen com a objectiu el foment de formes de desplaçament més sostenibles a peu, en bicicleta o en transport públic a nivell urbà.

D’aquesta manera, el PMUS pretén fer compatible la mobilitat sostenible amb el creixement econòmic, la cohesió social i la defensa del medi ambient garantint una millor qualitat de vida per la ciutadania.

Per aquest motiu, i per garantir al màxim la participació, es va sol·licitar a tots els presents que contestin un qüestionari que servirà per analitzar els punts forts i febles de la mobilitat a la ciutat de Vic i que seran el fonament per treballar en l’eix estratègic del PMUS, que començarà a redactar-se a principis d’estiu.

Un òrgan de consulta

La Taula de Mobilitat és un òrgan de consulta i participació ciutadana sectorial en l’àmbit de la mobilitat; un instrument que busca la col·laboració del teixit social de la ciutat per definir els eixos estratègics que han de definir la mobilitat sostenible a la ciutat de Vic.

Les funcions d’aquest nou òrgan seran consultives, d’estudi, de proposta i d’assessorament i és per aquest motiu que s’ha demanat la col·laboració de diverses entitats i la ciutadania en general per definir les línies d’actuació que han de governar la mobilitat urbana en els propers anys. 


 

Municipis: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Notícia

El servei, totalment gratuït, comptarà amb l’assessorament de persones expertes i té l’objectiu de generar un espai comunitari d’autoaprenentatge

Notícia

La cursa es realitzarà 16 de març i té un triple impacte: neteja dels espais naturals, donacions a entitats ambientals que treballen sobre el territori i conscienciació ciutadana sobre la necessitat de tenir cura dels entorns naturals

Butlletí