La Guàrdia Urbana de Barcelona adquirirà 30 noves motocicletes elèctriques

29/12/2016 - 15:21

Aquests escúters estan destinats a substituir les motocicletes de benzina que fan servir les unitats territorials de Gràcia i Sant Martí, que es converteixen així en els següents districtes policials elèctrics després de l’Eixample. L’objectiu és anar substituint progressivament la flota d’escúters de benzina per escúters elèctrics.

Actualment la Guàrdia Urbana de Barcelona disposa d’una flota de 301 vehicles de dues rodes, 236 dels quals són escúters. Amb la incorporació d’aquests nous vehicles, els escúters elèctrics passaran de 32 a 62, gairebé el 26% del total, i es preveu que al llarg del 2017 se substitueixin 7 motocicletes tot terreny de benzina per unes altres d’elèctriques.

Amb aquesta mesura, aprovada a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat, es vol fer més sostenible la mobilitat dels agents i aconseguir millores mediambientals significatives amb l’estalvi de combustible fòssil.

Cada escúter de la Guàrdia Urbana de Barcelona recorre una mitjana de 4.000 quilòmetres i consumeix una mitjana de 405,8 litres de benzina cada any. Per tant, en un any, la incorporació de 30 escúters elèctrics comportarà un estalvi de gairebé 13.000 litres de combustible.

Els vehicles estaran preparats i adaptats segons la normativa de vehicles policials, que reforça la protecció dels agents i els sistemes de senyalització prioritària i acústica a la part davantera i posterior de l’escúter i permet que la flota es pugui gestionar mitjançant la tecnologia GPS.

Actualment la flota municipal de vehicles elèctrics està formada per 372 vehicles elèctrics, aproximadament el 40% del total.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Butlletí