Viu la riera !, per al foment de la participació en la millora dels nostres rius i rieres

02/01/2017 - 12:59

El projecte Viu la riera! neix amb el propòsit de fomenar la participació  ciutadana en la millora dels espais fluvials, ja que els rius i rieres amaguen un gran potencial per afavorir el benestar i la qualitat de vida de les persones.

Els rius i rieres amaguen un gran potencial per afavorir el benestar i la qualitat de vida de les persones. Per aquest motiu, administracions locals i regionals arreu del món estan impulsant accions de millora de la qualitat ambiental i l’ús social dels espais fluvials.

No obstant això, moltes d’aquestes accions es porten a terme sense la complicitat dels ciutadans, menystenint-ne els interessos, les opinions o els desitjos i, per tant, propiciant sovint crítiques o fins i tot rebuig. Per aquesta raó, cal trobar mecanismes per fer més viable la participació dels ciutadans en aquest tipus d’accions.

Amb aquest propòsit neix el projecte Viu la riera! per al foment de la participació en la millora dels rius i rieres.

El projecte compta amb el suport d’associacions i entitats d’àmbit local, i de la ciutadania, que ens ha prestat i ens prestarà la seva col·laboració al llarg del projecte, la col·laboració dels ajuntaments de Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda i La Llagosta, i diverses universitat i centres de recerca, així com el suport de l'Obra Social de La Caixa.

Eina web de participació

El projecte compta també amb una eina web de participació El desenvolupament d’una eina web de sistemes d’informació geogràfica per a la participació publica (SIGPP) ha de permetre:

  • Recollir opinions, interessos i visions dels ciutadans sobre els espais fluvials.
  • Incorporar-los en les accions que s’hagin d’implementar per millorar la qualitat d’aquests espais fluvials.

Aquest tipus d‘eina web SIGPP ha resultat molt útil per fomentar la participació en la presa de decisions sobre planificació urbana i/o ambiental en exemples arreu del món.

Ámbit d'actuació

Per aquest projecte, l’eina web SIGPP es desenvoluparà i implementarà dins de l’àmbit que comprèn el corredor de la riera de Caldes, al seu pas pels municipis de Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda i La Llagosta.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalPalau-solità i Plegamans
Vallès OccidentalSanta Perpètua de Mogoda
Vallès OrientalCaldes de Montbui
Vallès OrientalLa Llagosta
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Article

A principis d'aquest any, des de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) es va endegar el programa del Gestor Energètic per ajudar a les empreses dels polígons del territori i els propietaris de les naus en el seu camí cap a l'eficiència energètica.

Article

Prop de 5.500 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’ durant aquest curs escolar. Els alumnes han procedit d’una norantena de centres educatius de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Butlletí