Terrassa s'adhereix al Biciregistre per lluitar contra els robatoris

Ajuntament de Terrassa

02/01/2017 - 13:46

Es tracta d’una base de dades compartida i única que vol funcionar com a registre estatal de bicicletes, amb el suport de la DGT, els ens adherits i les policies locals. La iniciativa ha de permetre la identificació de les bicicletes amb els seus titulars, minimitzant el risc de robatori.

Terrassa, com a membre de la Red de Ciudades por la Bicicleta, ha fet una passa més per promocionar l’ús d’aquest vehicle a la ciutat. Ho ha fet amb l’adhesió al conveni per la implementació del Biciregistre.

La inscripció s’ha de fer a la web i el seu cost és de 7 euros. En pocs dies, l’usuari ha de recollir el kit a les oficines municipals. Les etiquetes identificadores s’hauran de col·locar al quadre de la bicicleta.

Marc Armengol, tinent d’alcalde de territori i sostenibilitat, explica que: “Creiem que la bicicleta pot ser un important element de canvi en la mobilitat de la ciutat però, per incrementar-ne el seu ús, també s’ha d’actuar sobre la seguretat de l’estacionament, donat que la por al robatori de la bici es pot convertir en la principal barrera per utilitzar aquest mitjà de transport.

La inscripció s’ha de fer a la web de Biciregistre i el seu cost és de 7 euros. En pocs dies, l’usuari ha de recollir el kit a les oficines municipals. Des de l’entitat treballen per poder enviar-lo a domicili en breu. Les etiquetes identificadores s’hauran de col·locar al quadre de la bicicleta i permetran el seu registre.

Per a Antoni Poveda, president de la Red de Ciudades por la Bicicleta i alcalde de Sant Joan Despí: “La bicicleta és un mitjà de transport net, que no contamina i millora la nostra salut. Per això és molt important consensuar com s’ha de fer el repartiment de l’espai públic a les nostres ciutats.”

Es calcula que a Terrassa, el 0,8% dels desplaçaments diaris de la mobilitat interna es fan amb bicicleta. El baròmetre anual de la bicicleta a Catalunya posa de manifest que el 17% dels usuaris han patit almenys un robatori del vehicle en els últims 5 anys.

Marc Armengol i Antoni Poveda, en l'acte de signatura d'adhesió de Terrassa al Biciregistre. | Aj. Terrassa


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

Notícia

La nova normativa estarà en període d’exposició pública per presentar al·legacions durant els propers 30 dies

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Butlletí