L'aplicació de l'Acord de París incrementaria prop d'un 0.8% el PIB mundial per a l'any 2050

02/04/2017 - 14:30

Aquesta és la conclusió feta pública per l'Agència Internacional d'Energia Renovable (IRENA) en un informe elaborat per encàrrec del govern alemany. Segons l'Agència, les inversions en energies renovables i eficiència energètica impulsarien l'economia mundial amb 19.000 milions de dòlars i contribuirien al creixement del PIB mundial amb un 0.8%.

Les conclusions de l'informe, fet per encàrrec del govern alemany, són especialment rellevants ja que el compliment de l'Acord de París de canvi climàtic -acordat en el marc de la Conferències de les Nacions Unides sobre canvi climàtic COP21- contempla que els governs han de fer els esforços necessaris per mantenir la temperatura planetaria per sota de l'increment de 2ºC respecte les condicions de l'època preindustrial.

El govern d'Alemanya va encarregar aquest informe en vista de les pròximes negociacions sobre energia i clima de la Cimera del Grup G20, i la voluntat és presentar-hi un pla per a recolzar l'Acord de París el qual preveu augmentar fins un 65% el subministrament d'energia primària d'origen renovable per al 2050.


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista
Tim Jackson, economista ecologista

Tim Jackson és economista, ecologista i escriptor.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Butlletí