Biblioteques i Parcs Naturals inicien un programa per apropar lectura i natura

Font: Diputació de Barcelona

26/05/2017 - 11:27

Sota el títol Parcs i biblioteques... naturalment! la Xarxa de Biblioteques Municipals i la Xarxa de Parcs Naturals inicien un programa de col·laboració per acostar els usuaris de les biblioteques als espais naturals dels seus territoris. Aquest programa es va iniciar ahir a nou biblioteques del Maresme amb motiu del Dia Europeu dels parcs, amb l’acció “Dibuixa’m un parc!” amb la participació de narradors, il·lustradors, infants i joves.

En aquesta activitat ‘Dibuixa’m un parc!’, frase que juga amb la ja cèlebre petició extreta del Petit Príncep ‘Dibuixa’m un xai!’, un il·lustrador acompanyat d’un narrador expliquen i il·lustren en directe una llegenda del parc més proper a la biblioteca, un llibre propi o il·lustrat per ells en què apareix un parc, un arbre, un bosc, etc. i una història inventada entre tots els infants assistents amb el parc com a protagonista.

Aquesta activitats es va fer simultàniament ahir a la tarda a les  biblioteques Ferrer i Guàrdia d’Alella; Ilturo de Cabrera de Mar, Cabrils, Joan Coromines del Masnou, Pompeu Fabra de Mataró, Can Llaurador de Teià, Can Baratau de Tiana, Tordera i Can Manyer de Vilassar de Dalt.

En la presentació del programa, que va tenir lloc a la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró, el vicepresident tercer i responsable de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports, Martí Pujol, i el diputat adjunt d’espais Naturals, Jesús Calderer, van destacar la importància d’aquesta iniciativa que aposta per la col·laboració dels dos programes més importants de la Diputació de Barcelona amb el territori com són la Xarxa de Biblioteques Municipals i la xarxa d’Espais Naturals. En aquest sentit, amb aquesta iniciativa el que es pretén és que la natura s’apropi a les biblioteques i que a través dels llibres ens puguem apropar a la natura.

A través del programa “Parcs i biblioteques... naturalment!" es vol potenciar el coneixement del territori, especialment del seu patrimoni natural i cultural entre els usuaris de les biblioteques municipals, a través d’accions com ara la organització de xerrades, projecció de documentals o visites guiades, organitzades directament per les biblioteques establertes en cada zona d’influència dels parcs naturals, apropant la lectura i la natura.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
10/04/2024 - 10:00
Masia de Can Coll. Lliçà de Vall
Notícia

600 alumnes d’una dotzena d’escoles i instituts de la ciutat han participat en una jornada d’educació ambiental a la llera del riu per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua. Tot un seguit d’activitats i tallers que han proposat els estudiants de secundària per  divulgar entre els més joves les conseqüències que  poden tenir les nostres accions sobre el medi ambient.

Butlletí