Visita guiada per conèixer els controls del CCPAE als agricultors ecològics

dimarts, 6 juny, 2017 - 10:00 a dimecres, 7 juny, 2017 - 09:59
Aurora del Camp, SCL (El Masnou, Barcelona)

 

http://www.ccpae.org/media/promocio_20150602_visita-guiada-periodistes-coneixer-inspeccions-ccpae.jpgEn motiu de la 5a Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, el CCPAE organitza una visita guiada per a periodistes a l’explotació agrícola Ecològica ‘Aurora del Camp’, a El Masnou, al Baix Maresme, per conèixer de prop com són els controls que es realitzen per verificar el compliment del reglament europeu de producció ecològica.

Cada cop es parla més d’aliments ecològics, però molta gent no coneix ben bé les diferències amb un aliment convencional o tampoc sap que darrere d’aquests productes hi ha una certificació ecològica que ofereix garanties tant al productor com al consumidor. En aquesta jornada, aproparem als professionals de la comunicació la feina que realitza el CCPAE com a entitat de control i certificació dels productes ecològics a Catalunya i coneixerem de prop com treballa un agricultor ecològic.

Què es farà durant la visita?
Durant la visita al camp, que començarà a les 10.00h, els joves pagesos Roger i Gilad ens mostraran els seus camps, amb més de 30 varietats de cultius, i ens explicaran la seva filosofia.

Mentrestant, el Coordinador d’Inspecció del CCPAE, Oriol de Manuel, detallarà els controls que es realitzen en l'auditoria anual in situ obligatòria per normativa comunitària.

Al voltant de les 12.00h-12.15h es realitzarà una petita degustació d’aliments ecològics, i es podran realitzar entrevistes i/o agafar declaracions.

A qui va dirigida?

La jornada, que es realitzarà el proper divendres 20 de maig, està dirigida a:

  • Professionals de la comunicació, de mitjans o corporatius: periodistes especialistes en temes de medi ambient, alimentació, agricultura, ramaderia, món rural, nutrició o salut
  • Nutricionistes, dietistes
  • Blocaires d’alimentació, nutrició i salut
  • Community Managers
  • Escriptors agraris

També ens acompanyarà un grup de persones de diverses associacions de consumidors de Catalunya.

L’activitat forma part del programa oficial d’activitats de la #SetmanaBio catalana.

Servei de transport
El Consell organitza el desplaçament gratuït amb un autocar, que sortirà des de l'Avinguda Meridiana, 38 (Barcelona) pel matí (9.15h), i tornarà al migdia, arribant al mateix lloc al voltant de les 13.30h.

El CCPAE organitza el desplaçament gratuït amb autocar:

  • Sortida: 9.15h – Av. Meridiana, 38 Barcelona (Metro L1: Marina)
  • Tornada: 13.30h – Arribada a Barcelona al mateix lloc

Confirmacions d’assistència:

à Indicar si s’utilitzarà el servei l’autocar del CCPAE (es prega puntualitat)

 

Organitzador: 
CCPAE
Contacte: 

Contacte: Daniel Palomino

comunicacio@ccpae.org

Tel. 646 267 976

Categories: 
Agricultura
Ecològic

Relacionats

Notícia

El document és el punt de partida per definir el pla d’acció per promoure la transició ecològica a la ciutat. La diagnosi constata que la compra directa a productors ha augmentat en un 7% durant els darrers i que la majoria de pagesos de Manresa entraran en edat de jubilació els propers 10 anys, entre altres aspectes.

Notícia
Per recuperar les varietats agrícoles tradicionals de la comarca

El Banc de llavors del Vallès Occidental comença a fer les seves primeres passes. Aquest dimarts s’ha presentat el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Institut Les Garberes de Castellar del Vallès per tal de poder fer realitat aquest projecte que vol recuperar les varietats agrícoles tradicionals de la comarca

Butlletí