Sopar Tertúlia "Energia a Califòrnia"

dimarts, 6 juny, 2017 - 20:00 a dimecres, 7 juny, 2017 - 19:59
El Velódromo.

Que està passant a Califòrnia perquè lideri la transició energètica? A càrrec de 
Dr. Santi Martínez (CEO Estabanell) 

(cal inscriure's clicant AQUÍ)

Dels Estats Units venen la major part de les innovacions empresarials i socials. I, als Estats Units, allà on sovint comencen és a Califòrnia. El què passa a Califòrnia s’estén a la resta dels Estats Units i, finalment, a Europa.

GEODE, l’associació europea de distribuïdors locals d’electricitat, va organitzar el passat mes de febrer un viatge per conèixer de primera mà sobre el terreny tot el que està passant a aquell estat en el món de l’energia. L’agenda del viatge incloïa visites i entrevistes a Tesla, al regulador californià de l’energia, a la comissió de l’energia de CalifòrniaPacific Gas and ElectricGoogle (Nest) i la Universitat de Stanford. Al viatge van anar-hi empreses distribuïdores de diversos països europeus. El nostre contertulià Santi Martínez, director general d’Estabanell Energia, va ser un dels membres del grup i hem cregut molt interessant que comparteixi amb nosaltres tot el que va donar de sí el viatge.

Quins objectius de sostenibilitat s’estan proposant? Com estan actuant les elèctriques municipals? Com reaccionen els reguladors? Quines són les perspectives de Google i la seva empresa Nest en el camp de la gestió energètica de les llars? Quins seran els papers del Tesla fabricant de vehicles elèctrics i del Tesla fabricant de bateries en el món de distribució d’electricitat i quin nou model s’albira? Què pensa l’Institut de l’Energia de la Universitat de Stanford? Quin paper jugarà la digitalització en el camp de l’electricitat, en la grid of things? I el consumidor, quins canvis provoca a la seva posició? A Califòrnia impera una cultura empresarial i institucional molt allunyada de la nostra que possibilita els canvis, però encara que sigui diferent ens influenciarà aviat.

Us esperem el dia 6 de juny a les 20.00h a El Velódromo.

Nota: podeu seguir algunes de les impressions del viatge d’en Santi al seu blog

Contacte: 

Esperem veure'ns de nou i compartir una vetllada agradable. Recordeu que les places son limitadas i cal inscriure's AQUÍ


 

Categories: 
Energia

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Notícia

S'ha començat la instal·lació de 248 panells de plaques fotovoltaiques a l’edifici del pavelló poliesportiu Rafa Martínez

Notícia

L'Amep i L'Energètica treballen conjuntament perquè els ajuntaments puguin abastir-se amb energia pública renovable produïda per l'empresa pública de la Generalitat i els mateixos municipis.

Butlletí