Els alumnes de L'H celebren la cloenda de l'Agenda 21 Escolar

Font: Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat

07/06/2017 - 08:33

Més de 400 alumnes de primària i secundària han participat a l’acte de cloenda del curs de l’Agenda 21 Escolar que s'ha celebrat als Jardins de la Tecla Sala. L’acte s'ha englobat també dins del Mes de la Natura i el Medi ambient, que es tancarà amb la presentació del Pacte local pel canvi climàtic.

Una desena de centres educatius han participat a diferents tallers i activitats. Un autobús híbrid, un circuit de bicicletes i una cuina solar són alguns dels tallers amb què han interactuat els estudiants.

La cloenda de l’Agenda 21 Escolar ha servit també de tret de sortida de tot un seguit d’actes que s’engloben en els Mes de la Natura i el dia del Medi Ambient en què es desenvoluparan activitats relacionades amb la biodiversitat, la qualitat de l’aire, la gestió de residus i el consum responsable.

El regidor adjunt de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rafa Jiménez, ha explicat que aquest any el Mes de la Natura i del Medi Ambient "vol donar a conèixer la cura del medi ambient i com les noves tecnologies poden ajudar en aquest sentit”.

Pel que fa a l’agenda 21 Escolar, Jiménez ha assegurat que “el món escolar sempre respon molt bé a les iniciatives mediambientals i són sempre els primers en tenir cura del nostre entorn. És una pedagogia que els més petits després porten a casa seva”.

De la seva banda, la tècnica de Medi Ambient, Toni Martínez, ha afirmat que durant la jornada festiva de cloenda s’ha treballat “sobretot el tema de l’energia, amb activitats com al reutilització de paper, tallers d’energies renovables o com interpretar la factura de la llum, amb el circuit de bicis de la Guardia Urbana i un bus híbrid de BaixBus . L’objectiu és treballar en xarxa, compartir experiències, conèixer disciplines que potser a l’aula no es treballarien i donar una visió interdisciplinar”.

Mes de la Natura i el Medi Ambient

Els actes previstos al Mes de la Natura i el Medi Ambient durant el mes de juny, estan relacionats amb l’autoreparació, l’estalvi d’aigua i energia, l’ús de la bicicleta, exposicions o el coneixement de les aus i arbres singulars de la ciutat.

A més, es presentarà el Pacte local pel canvi climàtic, amb l’inici d’un procés participatiu que vol cercar les accions oportunes per afrontar aquest repte mediambiental, i es faran diverses accions per fomentar l’ús de la bicicleta al municipi, amb l’adhesió de L’Hospitalet a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta. També hi tindrà lloc la trobada de final de curs dels padrins del riu Llobregat, per fer-ne balanç i preparar nous projectes per al proper curs.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Notícia

Aigües de Barcelona, Cetaqua i l’Ajuntament de L’Hospitalet han inaugurat avui un hort pilot que promou l’ús de recursos hídrics alternatius

Article

Les Escoles Sostenibles de l'Hospitalet de Llobregat s'han tornat a trobar per celebrar l'acte de cloenda del curs.

Butlletí